Bebek doğunca yapılması gerekenler 🤗

Merhaba :raising_hand_woman: bebek doğduktan sonra kurban kesmek, saç ağırlığında sadaka vermek gibi yapılacak şeyler olduğunu biliyorum ama aranızda yapmış ya da konu ile alakalı detaylı bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilir mi? :smiling_face_with_three_hearts: @tecrübeli-anneler

2 Beğeni

Biz 2 sene sonra akika kurbanini kesebilmistik. Sac kestirme olayini sadaka olayini bilmiyordum yapamadim. Ama bu dogumdan sonra yapacagim insallah. Bide yeni dogunca zemzem ve hurma var sunnetmis . Onu da yapacagim insallah nasipse .

1 Beğeni

Merhaba​:smiling_face: yapılması şart olan şeyler değil ama imkanlar dahilinde yapıldığında hoş olan şeyler. Biz de saçının ağırlığında gümüş veya altın sadaka vermeyi düşünüyoruz. Bir bebeğin saçı da max. 1 veya 1 buçuk gr gelir​:smiling_face: bir de doğduğu zaman dudaklarına damağına hurma ve zemzem sürmeyi istiyorum, sünnettir. Geriye kalan da dualarla, ayetlerle, Rabbimin esmaları ile onu büyütmek inşallah…

4 Beğeni

Bebiş doğduktan 7 gün sonra akika kurbanı kestik ve saçını kestik. Gümüş ağırlığınca yada fazlasıyla sadaka verilir… zaten çok tutmuyor

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim hepimizin gönlünden geçtiği gibi olsun inşallah :heart_eyes::heart:

1 Beğeni

Erkek çocuk için 2 kurban kız çocuğu için bir kurban kesilir saci agorliginca gümüş verilir de artık gümüş ederi kadar para veriliyor bende yapicam inşallah

2 Beğeni

Bebek doğunca sünnet olan ve tabi bütçenizin durumuna göre akika kurban kesmek saçının ağırlığınca sadaka vermek ve doğumdan hmn sonra ağzını açma diye adlandırılan seyde acve hurmasi ve zemzem suyunu damagina sürüp bir damla icirmek lazm ve dogum sırasında meryem suresi okumak sonrasinda guzel ayetler dinletmek guzel huy sakinliğe faydalı rabbim hepimizin sağlıkla kucağımıza almayi nasip etsin inşallah

2 Beğeni

Amiiin inşallah çok teşekkür ederim :cherry_blossom::hugs:

Denk geldim konuya , erkek çocuk icin 2 akika kurbanı , saçın agirliginca altın gumus ya da sadaka , umreden zemzem ve acve hurmamizda geldi onlarda hazır ,.rabbim hazirliklarimizi saglkla kolaylıkla yapmayı nasip etsin. Hatta kimileri 7. Gün sünnette yapılabilecegini ve hacamatta dedi. Bu son ikisi şu an için düşünmüyorum , sünneti 40 da düşünüyoruz ins