Bebek çamaşırı beyazlatma

Adenin çamaşırlarını hep renk mendili ile yıkıyorum diye karışık atıyordum, kırmızı bi elbisenin rengi bütün beyaz çamaşırlara çıkmış. Tecrübeli annelerden tavsiye istiyorum nasıl beyazlatabilirim bu çamaşırları resmen sinirlerim bozuldu ağlamak istiyorum :sob:

2 Beğeni

Bence once ACE koy sonra 60 derecede yika bebek yokayiciyla cokar bence

2 Beğeni

@Funda Bebek kıyafetlerindeki lekeler için bir karışım yapıyordu ama hatırlayamadım. İnşallah görürse yardımcı olur :blush:

Ben çok koyu ya da belirgin renkli olan kıyafetlerini ayrı yıkıyorum ne olur ne olmaz diye

2 Beğeni

Geçmiş olsun arkadaşım sanki artık bi çözüm olmaz gibi

1 Beğeni

Çözüm bilen varsa bende öğrenmek isterim. Çünkü bebekler için olan deterjanlar leke cikartmada zayıf, bizim için kullanılanlarda zararlı

1 Beğeni

ACE ni sinayin siz aparir

1 Beğeni

Sağol arkadaşım bakalım yaptım bişeyler eğer çıkarsa tarifi yazarım buraya

60 derece de küçülmez mi ki

Renk mendiline güvendim güvenmez olaydım​:grin: bi şeyler yaptım bakalım eğer çıkarsa buraya da yazıcamm

1 Beğeni

Şuan yıkanıyo bi parçası eğer çıkmışsa tarifi yazıcam buraya​:grin:

1 Beğeni

Hayir kuculmez

1 Beğeni

Son durum nedir?

Eskisinden bile daha beyaz olmuşş:star_struck::star_struck:

2 Beğeni

Kızlar tarifi yazıyorum Kettle da sıcak su kaynattım bir kovaya suyu döktüm üstüne karbonat, çamaşır makinesi deterjanı, bulaşık makinesi deterjanı , kosla beyazlar için olan, rossman dan aldığım leke çıkartıcı solisyon, beyaz sirke, bulaşık makinesi parlatıcısı , wiking çok amaçlı temizleyici çamaşır suyu ve beyaz sabunu ekledim kıyaferleri bastım 15 dakika bekledim sonra elimde çitiledim . 2-3 saat sonra tekrar sıcak su ekledim üstüne tekrar çitiledim, önce zıbınları attım makineye. Bebek deterjanı kullanmadım normal deterjanda mix programında 60 derece 1000 devirde leke çıkarma seçeneği ile çalıştırdım baktım bembeyaz olmuş diğerlerini de yıkadım gerçekten baya baya çıkmış lekeler o kadar mutlu oldum ki​:star_struck::star_struck::star_struck: üstüne bir de bebek deterjanıyla yıkıyacağım ohh miss​:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

4 Beğeni

Kıyafetlerin önceki sonraki hallerini çekmemiştim ama ağız mendillerinde yıkanmayanlar vardı Sağdaki yıkanmayan soldaki yıkanan :star_struck:

2 Beğeni

Baya bir karışım olmuş, inşallah kimyasalından arınır son yıkamanda,

1 Beğeni

Ben 60 dereceye koydugumda 1saat 42 dk yıkama yazılıyor ben sadece 15 dakika öyle yıkamasına musade ediyorum. Sonra makineyi durdurup dakikayı 15 dakika olana koyuyorum öyle yıkıyor. Küçülme olmuyor sonra.

2 Beğeni

Ekstra suda bekletme de yaptım arınacağını düşünüyorum :hugs:

2 Beğeni

Çok mantıklı bundan sonra bende öyle yapayım​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Ağız mendilleri çok önemli değil de fiyatı yüksek olan bi kaç parça kıyafet vardı onların renklerinin değişmesine çok üzüldüm , tekrar alsam boşa masraf yapmış olucaktım bu şekilde kurtarmayı başardım gibi. Bir kaç kere daha yıkayıp o şekilde giydiririm bebişime​:star_struck:

3 Beğeni