Bebek Bezi

Kızlar selam, bebek bezi arayışım var marka olarak herkes farklı bir şeydn memnun kalmış. Bir arkadaşım prima premium care i çok önerdi cepli olması ve taşma yapmaması sebebiyle fakat fiyatları biraz yüksek geldi bana. Diğer markalara 3-4 kez çiş yapıyorlar değişmesi lazım yoksa taşırır ama prima premium care a günde 9-10 kez çiş yapınca taşırmıyor dolayısıyla da prima parasının karşılığını veriyor dedi. Ne kadar doğru sizce?Molfix premium care serisini kullanan var mı? Bu molfixin serisi nasıldır?

1 Beğeni

Prima hariç bütün bezleri denedim kızım 1 yaşında ve geçmeyen pişigi vardı ama hiç bir bez Molfix premium kadar olumlu etkiye sahip olmadi pişik anlamında çünkü içinde pisige karşı etkili oksijen tanecikleri var.Tasma problemi oluyor ama bu çocuğun hareketli olmasıyla da çok alakalı ve bizimki yerinde durmuyor haliyle de taşıyor…Tasirma yapmayan bez ararsaniz e bebek pofy, mükemmel ama naylonumsu biraz…

1 Beğeni

Bizimki de geceden sabaha idrar yaptiginda bez çok ağırlaşıyor ama idrarda sıfır taşma

Prima gereksiz pahalı ve yenidoğanken aşırı kaka yapıyorlar sürekli değiştiriyosun o yüzden maddii anlamda zorlayabiliyor ben bebem natural ile başladım bulamayınca bıraktım ama güzeldi taşma vs yapmadı sadece biraz pamuk ağırlıklı olduğundan kalın sıcaklarda sıkıntı olabilir sleepy en kötü bez bence hem ince hem küçücük sürekli taşıyordu molfixe geçtim çiçek gibi herşey geceden sabaha kadar duruyor taşma olmuyor pişikte yapmadı hiç

1 Beğeni

Ben ilk kızımda bir çok bez kullandım açıkçası sleepy den memnun kalan kadar kalmayan da çok ama ben çok memnunum. İkinci kızıma da sleepy aldım ancak bir kaç şeyden bahsetmek istiyorum. Öncelikle boyut olarak küçük bir bez yani üzerinde yazan kiloya göre değil bebeğinizin beline ve poposuna göre üst numaraya geçiyorsunuz. Ne kadar taşırıyor deseler de kenar koruyucu lastiklerin içe bükülü kalmamasına özen gösterip çok küçülmesini beklemeden bir üst numaraya geçerseniz taşma yapmıyor. Ben çok az yaşadım o da benim ihmalimden kaynaklı ve sadece sleepy de değil başka bezlerde de oldu. Pişik konusunda kızım hassas ciltli bir bebek değil şükür. Çok pişik problemimiz olmadı ama olduğu zaman da bezden kaynaklı değil yine işe güce dalıp geç değişmeden ve ıslaklıktan kaynaklı oldu. Onda da zeytinyağı krem vs. Çözdük. Her bez her çocuğa gelmiyor doğrudur ama kendimden ve çevremden gördüğüm çocuğu pişik yapan genellikle bez değil ihmal oluyor. Ve bir de ishal olduysa çok dikkat etmek gerekiyor kış günü bile çok kısa zamanda pişiğe sebep olabiliyor. Bu bezden değil çocuğun yediklerinden arta kalan asit oranıyla alakalı bir şey. O yüzden işin özeti bebeğinizin cildi çok çok hassas değilse her bezi bu dediklerim doğrultusunda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Benim en çok kullandığım bez sıralaması şöyle:

1sleepy

2babyturko

3bebem natural

4molfix

5goon(1 veya 2 defa aldım sanırım)

1 Beğeni

Sleepy nin 4 farklı çeşidi var sleepy extra nin kalıbı çok küçük ve gerçekten sızdırıyor. Aşırı ince. Ben natural ve bio natural kullandim bio natural pişik konusunda çok iyi ama biraz pahalı ve marketlerde bulmak biraz sıkıntı. Ancak kalıbı diğerlerine göre büyük. Ben natural kilit bez kullanıyorum oldukça memnunum. Taşma oluyor mu derseniz. Evet ara ara oluyor ama ya çok dolarsa yada çocuğum çok kudurup bezi yamultursa oluyor. He birde oğlum 2 hafta aşırı ishal oldu o dönemde hep taştı ama o ishale hasta bezi olsa dayanmazdi. Sleepy ekolojik var bide ama ciddi pahalı ve bulmak çok zor. Büyük oğlumu Prima ile büyüttüm çünkü diğer bütün bezler pişik yaptı. Ama küçük oglanda sleepy ile devam edeceğim.

1 Beğeni

Dogundan sleepy aldim 4 numaradan snra biraktim numara buyudukce kalite azaldi smdi kizim 14 aylik bebem naturel aliyorm cok guzel

Molfixs kulanıyorum gayet Güzel diğer bezlere göre

Huggies elite soft onerdi 3 çocuklu kuzenim. Yenidogan icin cok iyi ozellikle pişik yapmiyor sizdirmiyor dedi bakalim 1 ay sonra deneyimleyecegim insallah henuz kullanmadik​:grin:

Yenidoğanken sleepy kullandım neredeyse iki ay pişik yapmıştı. Prima tam da söylediğiniz gibi tasma yapmıyor ekstra uzun en memnun oldugum bez. Gece prima gündüz molfix kullanıyorum su an ama bilseydim en hassas dönemi olan yenidogdugunda prima kullanırdım

14 ayligiz bebem natural aliyorm oda cok guzel