Bebek baş aşağı olması

2kez oldu muayeneye gidiyorum 3aylikken bide şuan 18haftalikken ikisindede baş aşağıydi sorduğumda sorun olmadığıni söyledi neden baş aşağı acaba sürekli bı riski varmıdır

Doğum zamanına kadar kim bilir kaç kere dönüyor bebekler anne karnında nasıl rahat ediyorsa öyle dönüyorlar. Ben 34 haftalıkken gittiğimde başı göbek deliğimdeydi ayakları aşağıda. 35 haftalık gittiğimde tam tersiydi. Eğer erken doğum yada düşük riskin yoksa hiç takma kafana. Bebeğin pozisyonunu kendine göre ayarlıyor

Bir riski yok . 36. Haftadayım 19. Haftadan beri oglum bas aşağı sadece 30. Haftada döndü simdi yine baş aşağı . Kafalarina göre takılıyorlar .:joy: Doktorun zaten muayenelerinde soyluyor bir risk olup olmadığını. Ben qyakta durdugumda cok yoruluyordum korkutmustu bu durum beni doktorum herhangi bir riskim olmadığını söylemişti. Doguma kadar surekli pozisyon degistirecek gayet normal demisti

1 Beğeni

O haftalarda çok küçük olduğu için sürekli değişiyorlar aslında belki ultrason hep o günlere denk gelmiştir :smiling_face: 24. Haftada normal dogum pozisyonunda dedi bize doktorumuz 34. Te hala öyleydi ama riskli bir durum yok rahim ağzı uzunluguna falan bakıyor doktorlar. Sadece baş aşağı pozisyonda büyüdükçe rahime baskı artıyor kasık ağrısı veya bel ağrısı yapıyor bunlar da gayet normal korkmayın​:cherry_blossom:

Ben 21. Hafta mı ne gittim doktora baş aşağı bi sorun olur mu dedim doktora yeri geniş takılıyor öle dedi bende zaten farkediyorum pozisyonunu degistiriyor canı nereyi isterse orada takiliyor