Deneyimli annelerim ve anne aday adaylarım iyi geceler, hamileliğimde 4.ayımdayım alışverişe de başladık , Allah’ıma çok şükür öncelikle rabbim tüm bekleyenlere ve bana hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin sağ Salim sağlıklı bir şekilde, anne olma isteyen herkese de sağlıklı huzurlu bebekler nasip etsin inşallah size sorum , bebek alışverişi için kesinlikle ama kesinlikle al dediğimiz neler var? Şimdiden teşekkür ederim iyi geceler
Ben alınması gereken ürünlerin listesini yaptım sonra aylara böldüm. Her aya bir tane büyük parça ve ödeme durumuna göre birkaç küçük parça şeklinde aldım. Şu anda 35 haftadayım listem tamamlandı. Sana tavsiyem sende adet sayılarını belirleyerek liste yap düzenli şekilde alışverişini yap aldıklarının yanına tik koy. Bu şekilde işin kolaylaşır. Mesela ocak ayı alışveriş listesi örneği; bebek arabası, 6 adet zıbın, şampuan, deterjan, pişik kremi, bebek yağı, vücut losyonu, ıslak mendil, bez, temizleme pamuğu Şubat ayı alışveriş listesi örneği; banyo seti (küvet, file, kova, maşrapa), havlu, süt sağma pompası, anne-bebek çantası, burun aspiratörü, ağız mendili, müslin örtü, battaniye
Bence ana kucağı, reflü yatağı, oyun halısi, tummy time etkinlikleri kesinlikle alınmalı ben bunlarda çok kararsız kalmıştım
Kesinlikle reflu yatagi ve kucuk almayin kiyafetleri Bir kac 56 en az 62 tulum soyle iyi beli acilmiyo Buyuk alirsanda corap giydir tutar. Elektrikli termometre burun aspiratoru Tuzlu burun sprayi ozellikle bizimkiler kis Bebegi cabuk hasta oluyolur. Muslim bez ve agiz bezi cok olsun. Belek ve kucuk bebek battaniyesi 2 tane demir termos karin kramp icin cekirdekli Termos. Vitamin Banyo takimi Alt degistirme mati iki kilif yedek.
Çok iyi bir ateş ölçer, reflü yatağı, bebek kitapları (her geçen gün korkunç artıyor fiyatlar, ileride çok faydasını göreceksiniz), ev tipi ana kucağı ve bol boooool tulum diyorum ben yani aşırı pratik oluyor. Başka bir şey giydirmiyoruz. Hele yeni doğanken daha kolay oluyor. Çift taraflı fermuarı olursa tadından yenmez alt değiştirmede göğsüne kadar açmak zorunda kalmıyorsun. Alt üst takımlar belden açılıyor bazı altların lastikleri sıkıyor o yüzden ben pek önermiyorum. Göbek bağı varken de tulum çok rahat. Göbeğine baskı oldu mu derdi yok. Ama kıyafeti bebeğin kilosuna göre almak mantıklı. Bir de bol bol müslin örtü. Ben bornoz ya da havlu almadım kızıma. Sadece müslin örtü kullanıyorum.
Şimdiden Allah alım kolaylığı versin, güle güle büyütmek nasip olsun.
Bebek arabası mutlaka alınmalı o yüzden şimdiden araştırmaya başla karar vermek zor oluyor.
Bide şapka mutlaka alınmalı ipli şapka bulmakta çok zorlanıyorum ben, kafasına uyumlu bulmak beni yoruyor.
21 haftalık hamileyim. Bebek arabası aldım ama çevrendekiler pusetin kullanışlı olmadığını söylediler. Bu sebeple almadım. Beşiğini de bu ay almayı düşünüyorum ama model olarak ne alacağımı bilmiyorum. Odam küçük. Öneriniz var mı?
Oyun halısı, Babynest, Tummy Time etkinlik araçları ve anne Bebek bakım çantası
Bebek arabasında sadece hamak kısmı mı var yoksa portbebe mi? Eğer sadece hamaksa bebekler yenidoğan döneminde hiç kullanamıyor. Hatta hamak kısmı oturmaya başladıktan sonra anca kullanılıyor. Bir de çoğu hastane pusetsiz çıkarmıyor sanırım.
Çok ama çok teşekkür ederim Allah razı olsun