Merhaba hanimlar, bebeginiz kac günlük oldu
Biz 25 günlük olduk
3 günlüğüz daha
Maşallah size
maşaAllah hepinize
23 güncük cok cabuk geciyor zaman
Şuan çok bunalıyoruz ama bi 4 ay sonra bugünleri özleyecek olmamız beni çok şaşırtıyor
Ben her gün bir onceki gunu bile özlüyorum ya bazen diyorum ki boyle kucuk kalsin buyumesin hic
Ben bir an önce büyüsün istiyorum. Bana bakıyor ama annesi olduğumu idrak edemiyor. Gülüyor ama benim şakalarıma gülmüyor. Hep böyle kalırsa saat başı uyanmaya devam edemem. Bungunluk depresyona götürür. Bir an önce büyüsün istiyorum
Eylül doğunca Rüya gözüme daha bir büyük göründü. Dedim bir 4 yıl sonra Eylül de böyle olacak. Çok garip ama gerçek. Ben konuşurken gözümün içine bakıyor, pür dikkat dinliyor benimki. Bugün ona şarkı söylerken ilk kez yüzüme bakarak güldü
Ahh çok tatlılar bebeler çook
Uyanıklık süresi fazla yaa, bildiğiniz abartısız 1 saat laf veriyorum, zar zor uyutuyorum. Fıldır fıldır gözleri küçük farenin
@İlknur Yaşadık canım ama kardeşine karşı bir tepkisi olmadı çok şükür. Bugün evcilik bile oynadılar Pusetine koydurdu bebeği, evciliğine dahil etti. Biz de rutin hayatımıza dönünce bebek doğduğu için kendisini ihmal etmediğimizi anladı. Birkaç gün zorlamadı desem yalan olur. Beni reddetti hatta. ‘Git bu evden, sen kötü bir annesin, seni sevmiyorum, sen beni sevmiyorsun’ cümlelerine çok maruz kaldım. Ama dün konuşup duygularımızı paylaşınca hallettik o sorunu da
Çok sevindim. Eşimin iş arkadaşının oğlu vardı 4 yaşında, bir de kızı oldu daha 2 aylık annesi yokken ağzına peçete sıkıştırmış bebeğin ve vuruyormuş bazen, çok fazla kıskanıyormuş o yüzden merak ettim acaba bütün çocuklar mı böyle diye
Allah korusun. Ben de çok sey duydum.
@İlknur Eğer çocuğa sürekli ‘Aman dokunma, dur uyanır, sakın yanına gitme, çok yaklaşma’ vs gibi cümleler kurulursa ya da bebekle ilgilenirken diğer çocuk tamamen ihmal edilirse kardeşine karşı düşmanlık beslemeye başlar ve bu tarz şeylerde bulunur çocuk. Benim görümcemin kızı da kardeşinin üstüne yastık koyup zıplamıştı mesela ve görümcem son anda fark etmişti. Ben Rüya’ya minik görevler veriyorum şu an. Mesela tuvalete gideceksem ‘Kızım sen kardeşine bakar mısın ben gelene kadar, hemen tuvalete gidip geleceğim’ diyorum, gitmiş gibi kapıdan izliyorum ve yanında oturuyor şekilde buluyorum. Mesela kardeşi uyurken bugün sürekli beşiğe gitti ve elini tuttu onun. Başını okşarken kafasındaki yumuşak kısmı fark etti, bastıracak oldu meraktan. O an güzel şekilde uyardım ve dedim ki 'Kardeşinin kafasındaki yumuşaklığa bastırmamamız gerekiyor, daha yeni doğduğu için çok hassas şu an ama yavaşça sevebilirsin kafasını ’ dedim ve her kafasına dokunduğunda nazikçe hareket etti. Bebeğin her tür bakımına Rüya’yı da dahil ediyoruz. Bebeği severken bile dahil ediyoruz. Mesela dün Rüya ile pasta yaptık beraber, kardeşini de aldık yanımıza pusetle, ona da anlattık her aşamasını. Bugün de dediğim gibi evciliğine dahil etti, çok hoşuma gitti. Birkaç kere ben tutmadan kucağına almak istedi, müsaade ettim birkaç saniyeliğine. Ara ara minik uyarılarda bulunarak süreci devam ettiriyorum şu an. Bakalım, iyi gidiyor şu an
Kriz yönetimini çok güzel yapmışsınız gerçekten
Şu an iyi alışmış gibi görünüyor anlattıkça duygulandım gerçekten
@Didem.Nursema Şimdilik öyle çok şükür ama çocukların sağı solu da belli olmaz diye temkinliyim