Bebeğin pozisyonu ters

Merhabalar ben bugün doktor kontrolüne gittim ve bebeğin ayaklarının aşağıda olduğunu söyledi bu da bana zorluk çıkarıyor tabi her hareketinde kasılıyorum. Eğer bu düzelmezse erken doğum ve doğumda Kordon sarkması olabileceğini de söyledi 33.Haftamdayım ve bu bende 1 aydır var bebek içeride 1 aydır böyle 2 hafta içinde düzelmezse düzelme imkanı zor diyorlar . Yaşayan varmı ve ne yapmam gerekiyor bunun için yardımcı olur musunuz :smiling_face_with_tear:

33-34. haftalarda makat olup, 37-38’e kadar dönen bebekler de var. Ama senin durumunda Sezaryen doğum, makat gelişte kordon sarkması riskini neredeyse tamamen ortadan kaldıran güvenli bir yöntemdir.

1 Beğeni

Benimkide böyleydi 37 gittiğimde dönmüştü şuan 2 aylık

Benim bebeğim son dakika dönmüştü hastanede son dakikalarda hep çatı muayenesi ile kontrol edildi yoksa sezaryen doğum oliyo donmese son anda doğum pozisyonunu almıştı bilmiyorum sezaryen olmim diye dua etmiştim

1 Beğeni

Benim daha sağlıklı ilerlemesi için yapabileceğim birşey varmı peki

Allah bağışlasın inşallah benimde en sağlıklı şekilde ilerler :innocent:

Benimde bebeğim öyle 34 haftalık. İlk gündən başı aşağı olmadı, hep başı yukarı ve ya yanankı uzanmış şekilde. Şimdi bazen dönüyor başı aşağı, ama o beni çook incitiyo. Bende serklyaj tikişi var. Bebeğin başı oraya baskı yapıyor. O yüzdən başı yukarı olması beni mutlu ediyor​:grin:Erken gelmesinin riski azalıyor

1 Beğeni

Bazen doktorlar hastanın uygunluk durumuna göre 36-37. Haftalarda bebeği elle müdahale ile çevirmeye çalışırlar. Denemek istersen yapılabilecek iki hareket var. Sırt üstü yatıp kalçanın altına 2-3 yastık koyarak günlük 10-15 dk beklemek. Eller ve diz üstü duruş şeklinde Günde 3 kez, 15’er dakika bu pozisyonda durmak.

Teşekkürler :smiling_face_with_three_hearts::hugs:

1 Beğeni

Yanlız erken gelme riski de olur diye biliyorum suyun geldiğinde direkt gitmen gerekiyo rabbim yardımcın olsun