Merhaba
Örneğin süt yetersiz olduğu için bebeğe mama başlandı. Anne sütü geldi ve anne sütü artık artmış olsun bebek yine de mama mı içmek ister
Bu sıralar o kadar çok mama muhabbetimiz var ki aklıma birden bu soru geldi.
Aslında ilk zamanlar mama vermeyecektim ordaki hemşire söyledi mama ver diye bende acemiyim tabi ilk başlarda daha yeni doğmuştu bende verdim sanırım mamaya da alıştı ondan ek olarak ihtiyaç duydu sanırım mamaya
@Mutlubiranne_1 Mama da sağlıksız bir şey değil sonuçta, olsun
Ben bunu ilk oglumda yasadim artik mama bitince
Kendi getiriyodu biberonu mamalar genelde tatli oluyo.
Sizce neden böyle olmuş.
Aslında burda hep konuştuk @Mutlubiranne_1 anlattıklarına göre sütü de yeterli.
Bebeğe ilk başta mama verince devamlı mama mı ister. Sütüm artınca mamayı kesmek zor mu oluyor
Panik oldum
Bide buyuklerimiz icine ek bisey ler koyuyolardi
Daha cazip geliyodu bebeklere.
Mama bebeği uyutmaya da çok meğelli oluyor. Mama aldığı için bağırsak hareketleri de yavaşlıyor.
Bebeğin uykusu da derin oluyor.
Tamam mama sağlıklı bir zararı yok ama bir anne sütü olamaz
Ben mama kullanmaya karşı değilim ama mamanın da bağımlısı olmak istemem @NURAN
Sen bebek olsan memeyi emmekle mi uğraşırdın yoksa biberonla mis gibi ağzına akmasını mı beklerdin ? Aynı mantığı bebekler de uyguluyor. Aslında sandığımızdan çok daha zekiler diyorum ya. Bir de mamanın tadı daha tatlı geliyor bebeklere zaten. İlk başta mama verince değil de, her sıkıştığında doymuyor sanıp mamayı dayarsan meme reddi yaşar bebek ve memeyi istemez artık. Sütün artsa dahi bebek memeyi reddettikten sonra maalesef zor oluyor emzirmek. Dediğim gibi biberon daha kolay yöntem onlar için çünkü
@Cansu İşte önemli olan mamanın bağımlısı yapmamak. Eğer gerçekten anne sütüyle doyuyorsa zaten mamaya alıştırmak doğru değil ki. Elbette anne sütü kadar yararı olamaz ama mesela anne sütü verememiş biri olarak zamanında çevremden 'Aaa tühh mamaya mı başladı çocuk, vah vah anne sütü daha sağlıklı ’ gibi söylemler duyduğum için psikolojim alt üst olmuştu. O yüzden de mama vermek zorunda kalan anneleri anlıyorum ve ben onlara mamanın da sağlıksız olmadığını anlatmaya çalışıyorum
Kesinlikle anne sütü bize ve bebegimize Verilmiş bir lütuf.faydalari bitmez.
Bebegimize bunu öğretme ye calismamiz lazim
Bide zaten belirli aylardan sonra ek gida ya gececek.
Mumkun oldugunca anne sütü nden sonra
Gida.daha yararli besinler.
Ama yetmiyorsa bebegin huzursuz
Bi danismanla görüşür.
Ona gorer bebegine uygun olani verir
Bu da kimseyi baglamaz.
Her bunyede ayni ayni olmaz
Bazilarinin sutu fazla olur bazilarin
Az.
Cok dusuncesice konusanlar var.
Sonucta hepimizin istegi o
@Cansu Mamayı anne sutuyle ayni verirsek bebek anlamaz.ama mamayı anne sutunden daha çok verirsek,ornegin bir günde 3 defa anne sutuyle emizirip.5 defa mamayla beslersek bebek mamaya alısır anne sutunu istemez.
Ben mamayı sadəcə geceler uyuturken vermeyi dusunuyorum çünki mama yiyen bebek rahat uyuyormuş geceyi.acikip kalkmiyormuş yani.sadece geceler vermeyi dusunuyorum canim .
@Cesurumm Mamayı anne sütüyle aynı şekilde versen bile bebek tadından anlar canım çünkü mamaların tadı anne sütünden daha aromatik. Bence gece uykusunda bile verilmemeli eğer anne sütü yetiyorsa. Sonuçta annelik biraz da fedakârlık gerektiriyor ve emin ol gece uykusuzluğu bile bazen düşününce daha güzel geliyor insana. Hayatının her anını etkileyen bir bebiş dünyaya getiriyorsun sonuçta
İkimiz de daha önce bebek doğurup evde lohusa tecrübesi yaşamadıĝımız için biraz bu tarz konularda kenardan izleyip gözlem yapmamız daha doğru olur.
Bizim bebeğimiz nasıl olacak bilemeyiz
Bizim tek yapmamız gereken gebe okuluna gidip işin doğrusunu bilenden öğrenip uygulamak olmalı
Bize doğruyu anlatacak olsan kişi annemiz de değildir. Ebeden doğru yanıtlar alabiliriz
Kendi bebegim olmadı ama evimde 3 bebek dünyaya geldi ve ordan gordugumu anlatdım.
Yanlış anlaşıldiýsa sorun yok.tsekkurler.
Yani iste bir ara sağlık ocağina gidince veya bebeğimi doktora götürünce sorcam sütüme birde onlar baksın yani yeterli olmadığını şurdan anladım kahverengi kısmı tam ağzına alıyor doğru emziriyorum elimle de gögsümü destekliyorum 1 saat emziriyorum en az yarım saat emziriyorum ve ağlıyor kıp kırmızı oluyor aranıyor yine emzirsemde 10 dakika sonra gene ağlıyor ve mama veriyorum ancak o zaman doyuyor ve rahatca 2 saat uyuyor ve 2saati de geçirmiyorum
Mamanın memesi başka annenin memesi baska oldugu icin bence,bebek mamaya alıştığı zaman artik meme ucunu tutmak icin caba gostermiyor.
Benim gorusum boyle.
Yoksa tatdan falan degil.
Birde Uzmandan duydum , yeni doğan bebekler uyusa bile 2 saatden bir süt verilmeliymiş .