Merhaba devlet hastanesi. Takipliyim kontrollere genelde devlet hastanesine gidiyorum iki haftada bir çağrıyorlar artık 32 hafta 2 günlük gebeyim. İki hafta önce yine devlette kontrolle gittim herşey normaldi gebelik şekerim de var endroklojiye gidiyorum iki haftada bir evde de şeker ölcümleri yapıyorum genelde normal seyrinde gidiyor diyet yaptıgım için. Bugün arada bir. Gittiğim özel hastaneye gittim kontrole. Bebeğimin kilosunun 2300 civarı olduğunu karın çevresinin 35 hafta ile uyumlu olduğunu baş ölçümünün 10 gün ileriden geldiğini söyledi. İki hafta içinde ne değişti. Bilmiyorum devlet hastanesi iki hafta önce herşey normal demişti son kontrolumde. Özeldeki doktor gebelik şekerim olduğu için bundan kaynaklı olabileceğini söyledi, ama kontrol altında olduğunu dile getirdim ben, o zaman yapısal olarak iri. Bir bebekte olabilir dedi. Halbuki minyon bir aileyiz. Sabahtan beri kendimi yedim bitirdim. Böyle birşey ile karşilaşan oldumu hiç, bebeğim şekerden etkilenmiş olabilir mi diye üzülüyorum.
Merhaba benım hamılelıkten öncede sekerım vardi ama doktor kontrolunde degıldım suan 27+4 haftadayım ve bebegımın kafasi1 hafta önde ve göbegi küçük haftasina göre bende bu yüzden çok tedirginim
Sizin şekeriniz ne durumda şu an? Evde ölçüm yapıyormusunuz? Bebeğin başinin bir hafta önden gitmesi sorun değil. Karın çevresi önde olması sorun gibi sanirim.
İlac ile kontrol etmeye calısıyoruz ama ona rağmen ara ara yükselıyor fakat sımdıye kadar sorun olustırmadı
Umarım sağlıkla alırsınız kucağiniza.
Bende 2 gün arayla farklı hastanelere gittim. İlk gittiğim hastanede 1 hafta önde çıkarken 2 gün sonra gittiğim hastanede ölçüler 1 hafta geride çıktı. Ben cihaz farklılığından olduğunu düşünüyorum. Sizinki de öyledir bence
İnşallah benimde öyledir
Geri dese gelişimi oturup yiycem şimdi korkumdan agzıma birşey alamıyorum.
Bende bugün devlet hastanesine gittim gelişimi bir hafta 10 gün önde dedi kilosu da 2200 çikti. Dediğiniz gibi ölçüm farkı var. Özel hastane çok ileri ölçtü. İnsanın kafasını allak bullak ediyorlar
Doktor problem var demediği sürece içiniz rahat olsun
Ben de devlet hastanesi kontrolündeydim. Bebek iki hafta önden gidiyor denildi hep. İri bebek dedi 3,5 kilodan fazla dedi 36. Haftada iken. 38+2 de normal doğum oldu bebek 2900 gram doğdu sağlıklı bir şekilde. Ultrasonda tam bir ölçüm mümkün değil, yanılma payı çok yüksek. Bebeğin sağlıklıysa kilosuna hiç takılma. Elbette sen şekerine dikkat et onun dışında iyi olur inşallah. Ben de çok tedirgindim, her şeyden korkuyordum. 4 aylık olduk şükürler olsun. İçini ferah tut, sağlıkla kucağına al inşallah
Evet haklisiniZ
Çok teşekkür ederim aynen annelik işte herşeyi. Kafaya takıyoruz şekerdn dolayıda çok korkutuyor doktorlar. İster istemez stresli bir gebelik geçiriyorum. Amin Allah ım razı olsun
Sizde güle güle büyütün bebeğinizi inş
36+4dyim bana da karın çevresi 2 hafta geride deniyor. 3 haftaya çıkarsa bu gerilik erkenden alırız diyolar. Devlette gittiğimde kilosu vs normal çıkıyor
Geride diyen özel hastane doktoru mu? Kilosu ne kadar bebeğinizin? Neden dolayı beslenemiyor bebeğiniz ne diyorlar? Aynen başima geldi. Özel hastaneye gittim 3 hafta ileride Dedi karın çevresi, baş çevresi de 10 gün önde dedi.oturdum ağladim bebeğim şekerden etkilendi diye. Ve fazla kilolu dediler.Ama devletteki doktoruma gittim bugün, Bebeğin ölcümleri normal çıkıyor. Kime inanacaz biz bilemedim. Birde gebelik şekerim var stresim hiç. Geçmiyor.
Devlet hastanesi normal diyor. Özelde kilosu haftası ile uyumlu ama ac değeri yani karın çevresi iki hafta küçük diyor.
2650 çıktı 36. Haftada. 34. Haftada özele gittim yine 2400 demişti aynı gün devlete gittim 2700 dedi. Yani cihaz farkı bu kadar çok olur mu bilemeidm
Ölçmlere çok güvenmeyin çok sapma oluyor demekki ölçümlerde .
Oluyor maalesef başima geldi işte.