Bebeğin karında sertleşmesi

Merhabalar birşey sormak istiyorum 16+4 haftalık hamileyim henüz bebeğimin hareketlerini hissetmedim ama bazen karnımın alt kısmında bazen başka yerlerde hafif kasılmalar hissediyorum oraya dokununca taş gibi sertlik oluşmuş oluyor bir iki saat sonra aynı bölgeye dokununca yumuşak acaba bebek mi icerden o bölgeye temas edip kendini sertlestiriyordur tecrübesi olan paylaşabilirse çok sevinirim :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Canım hiç erken doğum riskin var gibi bir durumun oldu mu benim ilk hamileliğimde öyle oluyordu bebek kasılıyor sanıyordum meğer sancım oluyormuş ondanmış sonra hep ilaç kullandım. Ama tabi herkeste aynı olacak diye bir şey yok sadece doktoruna bir danışmanı öneririm.

2 Beğeni

Bebeğin içerden müdahaleyle kendini sertleştirmesi kasılma olarak adlandırılır canım. Eğer çok sık oluyorsa bir doktorunuza danışınız

1 Beğeni

İlk hamileliğim o yüzden çok anlamıyorum ama önümüzdeki günlerde randevum var sorarm teşekkür ederim

1 Beğeni

Aşırı bir sıklığı yok şimdiye kadar 3 defa olmuştur o da haftada 1 defa falan yinede doktoruma soracağım teşekkür ederim

1 Beğeni

26 haftalık olduk. Hala ara ara sertleşme oluyor. Bugüne kadar doktorum hiç olumsuz bir şey demedi. Yağlarla masaj uyguluyorum. Çok iyi geliyor

2 Beğeni

Bizi de bilgilendirin olur mu doktorunuza danışınca :blush:

1 Beğeni

Olur tabiki :slightly_smiling_face:

:face_holding_back_tears::face_holding_back_tears::face_holding_back_tears: İlk kasık bölgemde oldu. Tek taraflı olarak. O kadar korktum ki dr başi bazen oralara da geliyor dedi. Dün sol yan yatarken sag tarafima doğru dönmeye başladı:heart_eyes: Karnimi açıp baktıgimda ise karnım şekil değiştirmişti. Tekme olayına göre harika bir duyguydu.

1 Beğeni