Aniden doğuverirse diye mi korktun
Hayır herzamanki den farklı hissediyorum bazen öyle oturuyorum fark etmeden çok ağrı giriyor duraksatacak kadar
Son kontrolde doktorum kanala yaklaşmış gibi bilgiler veriyordu. Ben en çok ordan anlıyordum. Daha rahat nefes almaya başladıysan bu da habercisi olur. Kasılman var mı ne kadar sürüyor onu takip et
Kafasına oturmuş olmazsın kanala girse bile canım. Merak etme o yönden. Artık ağırlığını tamamen aşağıya verdiği için sen ağrı hissediyorsun
Bebek doğum kanalına indiği zaman anne adayında çok güçlü bir tuvalete gitme hissi oluşur Bu belirti de doğumun yaklaştığının gösterir Bebek doğum için aşağıya doğru yol aldığı için anne adayının diyafram bölgesinde de bir rahatlama hissi oluşur yani daha rahat nefes alirsin korkma kafasina oturmazsin ben sık sanciyla hastaneye gittigimde ebe ne kadar acilmam var ve suni sanci getirdiği an ben dedim cocugun kafasi geldi hissediyorum saçı kaşindiriyor dedim ebe yok olmaz oyle sey bakicam dedi ben bagirdim hissediyorum geldi dur dedi bi bakti miracimin kafasi gözüküyor ebe bile şaşırdı hemen sünnetlik cocuk gibi gittim doğumhaneye ciktim çatalla 15-20 dk sürmedi geldi dünyamıza geleceği zamani bebis biliyor sen ona bırak canim
Yok kız onj mecaz anlamda dedim anlatabilmek için
Evet belki de öyle ama sadeece o şekilde oturduğunda çok ağrım olduğu için acaba yakın mı ki acıtıyor dedim onu mecaz anlamda kullandım @Hava abla öyle örnek vermişti başka şekil nasıl verebilirim bilmedim
Biliyorum canım Hamilelik döneminin son haftalarında vajinada dolgunluk, karıncalanma, uyuşma ve batma hissi sanıldığının aksine erken doğum belirtisi değildir Çatı kemiklerinin genişlemesine ve rahim içindeki bebeğin o bölgedeki sinir uçlarına baskı yapması nedeniyle oluşur.
Peki kanala giren bebek hemen doğar mı ? Ya da doğum zamanı yakın mı olur
Sancilar, kasilmalar basliyor en son suyun gelmesiyle doğum başlıyor bazen hic sanci yokken su gelebilir bu da dogum başlamış demektir sancilar vs bebegin gelmesi 1 saat veya kisiye bagli ben ilk oglumda hic sancim yoktu suyum patladi sabah saat 11 de gittim dr suni sanci verdi normal doğum olacak dedi kimse hastama dokunmasin dedi aksam saat 8 de büyük oğlum doğdu miracimda kendim evde sanci cektim gelip gotti sancilar akşama sıklaştı sonra suyum geldi hastaneye gittim aksam 21.30 gibi mirosum dogdu insanin kendi sancisi daha iyi suni sanci hayatimda gördüğüm en berbat sey sahsen
Keşke benim de öyle olsaydı
Ben 12 saat suni sancı çektim
Cok zor canımın içi Suanda bile en korktuğum o suni sanci çekerken ben adama saydırdım hic unutamıyorum odadan kovdum resmen
Mesela bana doğum kanalına yönelmiş ağrıların baskı hissi filan olabilir dedi dr. Gerçekten de vajinada yürürken filan ağrı olabiliyor yatıyorum ya dönerken oluyor ve daha çok tuvalet hissi oluyor.
Erkek bebeğin sancısı da çok olmaz hemen doğar derler yanlış bi bilgi o zaman
Sık sık idrara gitme isteyi oluyor. Şimdi nasılsınız.
Ben hamile olmadan önce de çok giderdim şimdi daha çok gidiyorum 3 üç damla bile olsa sanki çok sıkışmışım gibi hissediyorum