23+4 deyiz detaylı ultrasona girdim kalbinde parlaklık var ama bu düzelebilir illa bebekte hastalık var veya kalp hastası diyemeyiz dedi doktor istersen karnından sıvı alınıp bakılabilir dedi istemedim tabi ki buna benzer durum yaşayan var mı ?
Canım 23+4 olmuşsunuz, maşallah size Detaylı ultrasonda böyle şeyler duyunca insan ister istemez çok endişeleniyor ama güzel doktorun da söylediği gibi: tek başına kalpte parlaklık (echogenic intracardiac focus) olması, genellikle bir hastalık göstergesi değil
Bu bulgu çok sık görülüyor, özellikle Asya ve Akdeniz toplumlarında. Genellikle kalsiyum birikmesi gibi masum bir durum oluyor ve gebelik ilerledikçe kendiliğinden kayboluyor ya da doğduktan sonra hiçbir etkisi olmuyor.
Şunu da bilmeni isterim:
– Bu bulgu tek başına başka bir anomaliyle eşlik etmiyorsa, çoğu zaman önemsiz kabul edilir.
– Tarama testlerin (ikili, üçlü, dörtlü test gibi) normalse ve başka bir risk faktörü yoksa, doktorlar genellikle sadece takiple yetinir.
Karnından sıvı alma (amniyosentez) önerisi tamamen sana kalmış, ama bu sadece içini rahat ettirmek istersen yapılır. Tek başına bu parlaklık için şart değil, sen de doğru olanı yapmışsın, önce takip edelim demişsin
Benzer durumu yaşayan ve sağlıklı bebekler dünyaya getiren birçok anne oldu, için rahat olsun canım. Gözün bebeğinde, kalbin hep umutla dolu olsun.
Teşekkür ederim içim rahatladı
Arkadaşıma da aynısını söylediler. Çocuk kardiyolojiye yönlendirdiler. Orda da bakıldı anne karnında. Zaman içerisinde bu parlaklık geçti. Bugün bebişini sağlıkla kucağına aldı. İçinizi ferah tutun. Hiçbir bulgu tek başına bir anlam ifade etmiyor . Sağlıkla gelsin bebişiniz inşallah
22+4 de detaylı ultrasona girmiştim bende ve tek bulgu olarak kalbinde parlaklık tespit edildi. Baska herhangi bir olumsuzluk yok ikili tarama testimde normal cok sükür. Tek basına bir anlam ifade etmeyecegi gibi ededebilir. Kesin bir tanı değil o anki durumu söylüyorlar bize ve bu bazen anne karnında bebek büyüdükce gecerken bazen dogumdan sonra kardiyoloji takipli olmakta gerekebiliyor. Zaman icinde düzelecegini kendisinin yada yakınının basına gelenlerden okumustum. Banada doktor karından sıvı almayı önerdi kabul etmedim ama fetal DNA’da baktırabilirsin dedi onda herhangi bir risk yok biliyorsunuzdur sizden alınan kan üzerinden bakılan bisey. Ben onuda yaptırmadım
Anne karnındayken mi cocuk kardiyoloji baktı o nasıl oluyor öyle bir imkan varsa degerlendirmek isterim biraz anlatır mısınız ?
Evet anne karnındayken baktılar. Kadın doğumcusu yönlendirmiş 2-3 sefer gittiler sonra geçince dr problem olmadığını artık gelmelerine gerek kalmadığını parlaklığın geçtiğini söylemiş. Ama nasıl sıra aldılar süreç nasıl ilerledi bilmiyorum farklı şehirlerdeyiz. Arayıp öğrenirdim sizin için ama bugün doğum yaptı
Ben yaşadım bana da aynı şey söylendi. Doktor başka bir hastalığı görülmezse sorun yok dedi. Çok şükür kızım 26 günlük hiç bir problem yaşamadık
Çok şükür Allah analı babalı büyütsün insallah darısı bizlerin başına Dogumdan sonra mı bakıldı yoksa gebelik sürecinde mi nasıl gecmis
Merhaba canım hiç korkma bende aynı durumu yaşadım 18. Haftamda çıktı 32. Haftamda kendiliğinden geçti çok şükür diğer bulgularının hepsi normal demişti doktorum parlaklık tek başını hayatını olumsuz etkileyecek bir durum değil demişti
Hamileyken söylendi bana 22 haftalıkken ondan sonra bir sıkıntı problem çıkmadı çok şükür. Siz içinizi ferah tutun