Bebeğin kafası 4 hafta ileri olması . Bu durumu yaşayan doktor yorumu ne söylendi bilgi sahibi olanlar cevaplayabilir mi
Merhaba benımde 2 hafta geride
Sizin için doktor ne dedi peki
Benimki de 1 hafta 5 gün ileride doktor bi sorun demiyor ama normal doğuma engel olabilir diyor sadece
Benim doğum Kasım 24 görünüyor doktor erken alabilirs 10 gün öncesinde diye belirrtti ve böyle olursa sezeryan dedi
Benim 2 hafta ileri ama doktor erkek bebeklerde normal dedi
Banada bebegın kafası buyuk dedı bu haftalarda normal dedı. 33 haftamdayım
Benim de başıma geldi. Doktor 30.haftaya yakın bebeğin kafasının haftasindan büyük olduğunu, bi tarafinda sivi oluşumu olduğunu söyleyip bizi çok panikletti. Eve geldim saatlerce ağladım. Perinatolojiye gittim bu haftalarda ve erkek bebeklerde normal olduğunu, panik yapılacak bir durum olmadığını söyledi. Ama benim doktor bunu ilk gebeligi olan bir anneye öyle bir anlatti ki çocuğun engelli dogabileceginden tut bir çok şey anlatti. Perinatolog amniyosentezi anlatti ama onermedi bile. Oysa gittigim doktor da tecrubeli yasli bir doktordu. Bana niye bunlarin olup duzelebilecegini soylemedi bilmiyorum. Tabi bir daha o doktora gitmedim. Şuan 40. Haftayı geçtik. En geç pazartesi doğum olacak. O doktorun beni aglattigi günü asla unutmam. Allah’a havale ediyorum. Demem o ki doktorlarin her dedigine takilmayin. Dua edin sabirla bekleyin. Haftalar içinde normal olmasi gereken boyutlarda oluyor zaten kafasi. Allah herkese hayirli bir doğum nasip etsin.
Yazık ya psikolojik olarak biz hamileleri yaniltiyorlar
Bana zaten sürekli sezeryan diyor plesenta previa majorsün bu şekilde seni normal doğuma alamam devlet bana sen nasıl böyle bişi yaparsın diye sorar çok kanaman olur falan dedi. Daha 31. Haftanın içindeyiz hâlâ düzelme ihtimali var ama yine de şuan sezeryan gibi gözüküyor diyor. Benim bebeğim kız ama 25 26. Haftadan beri kafası hep önde kilosu hep önde doktor maşallah çok sağlıklı hiçbir problemi yok diyor. Rahatım o yüzden artık hayırlısı neyse öyle doğururum yapcak bişi yok diyorum mecburen.