Merhabalar ben bugün kontrole gittim sata göre 36 haftalığız ama ultrasonda hep iki hafta önden gidiyoruz de bugün ilk defa bebeğin kafasının büyük olduğunu söyledi yani kafası 38 hafta gösteriyormuş bu bir sorun mu doğduğunda kafası büyük mü oluyor anlamadım ailelerde ırsi bişeyde yok bu durumla alakalı.böyle bi durum yaşayan oldu mu aranızda ??
@Esra58 Ultrason ölçümlerinde bebeğin kafa çapını gebelik haftasına göre biraz daha büyük çıkması, sık karşılaşılan bir durumdur ve genellikle endişe edilecek bir durum değildir. Bebeklerin gelişim hızları farklılık gösterebilir. Kafa büyüklüğündeki küçük farklar çoğunlukla normal kabul edilir.
Teşekkür ederim
Merhaba. Bende de bebeğin kafası büyük 32.3 haftadayım. Normal bi şey.
Seni korkutmak istemem ama bunu ben yaşadım normal doğuma engel sezeryan olursun
Ben ölçüsünü bile bilmiyorum çünkü ultrason sonrası kağıt vermedi bana dr
Dr aynısını dedi bu şekilde ilerlerse normal doğum yerine sezerysn olursun dedi.Sizin bebişte de bu durum yaşandı?
Benim doğuma girdim öğrendim 8 saat suni sancı aldım normla olmadı sezeryan olmak zorunda kaldım buna rağmen normal doğum istemeyin zordur doktorunuz sezeryan derse olun
Banada iki hafta önde gidiyor kafası büyük iri bebek dediler 4300 gram olduğu için sezeryan dediler ben kabul etmedim normal doğum yaptım evde sancimi çekerek açılmam olmuştu gittiğimde dogum başlamıştı. Bebeğim 3600 doğdu ve kafasida normal buyuklukteydi. Ama genelde kafa büyükse sezeryan diyilar seçim size kalıyor artık
Şimdi suyle bir durum var bu lehen kemiğine bağlı bebeğin kafası lehen kemiği gecmese zorunlu sezeryan oldu bende normal doğuma girdim ama bebeğim lehen kemiği gecmedi ve 9 cm acilamm oldu ona rağmen sezeryan oldum
Yok zaten ben sezerysn derse olur diycem normal doğum illa olsun istemiyorum önemli olan sağlıklı doğması