Bebeğin ilk duşu/banyosu

Bebeginizin ilk duşunu annenizemi kayinvalidenizemi yoksa kendinizmi yapmayı dusunuyorsunuz?

1 Beğeni

Bu çok güzel bir soru olmuş.
Ben daha önce bebek yıkanmasına yardım etmiştim. Eşimle beraber bebeğimizin ilk banyosunu yaptırırsak daha anlamlı olur dedim.
Bebek banyosu ile ilgili videolar görürsem buraya atarım

Ben anneme yaptiracagim inşallah .ameliyyatli olucam diye

Aslinda teknik olarak ilk düsu doktorlar aldirmiyomu​:roll_eyes:Ben bilmiyorum yani özel biseymi değilmi diye kardesim kucuk annem onu yikarken falan gordum ama bisiy olmasindan korkarim ben .O yuzden ilk ben yikayamam sanirim

2 Beğeni

Bebek ilk doğduğunda üzerinde bebeğin verniks kazeoza dedilen beyaz tabakası oluyor. Bebek doğar doğmaz hemen yıkamayın beyaz tabaka bebeği korusun diyor doktorlar.
Eskiden göbek bağı düşünce yıkayın derlerdi
Şimdi yıkamak isterseniz göbek bağını güzel kurulayın demeye başladılar. Fotografıni ekleyeyim

Doktoru ilk defa duydum .anneler yapıyor genelde çoğu zaman

Benim ikisi de yanımda olacağı için hangisi isterse ona yikattiririm ama sanirim kendi annem yıkar :smiling_face:

2 Beğeni

Hastaneden çıktığımız gün içim rahat etmediği için, çocuktan hastane kokusu çıksın diye annemle kayınvalideme yıkatmıştım, normal doğum dikişlerim olduğu için eğilemiyordum ilk gün pek. Sonrasında zaten yanımda kimse kalmadığı için eşimle tek başımıza yaptık herşeyini :blush: Bu arada evet bir süre bebeği yıkamamak gerekiyormuş ama ben keseletmeden yıkatmıştım, insan sonuçta hastane ortamından çıktığı için dayanamıyor yaa. En azından ben dayanamadım :grin:

2 Beğeni

10 gunlugunde duş alıyor bebekde annede

1 Beğeni

anne 10 günden az olsa duş alamaz mı? mesela ameliyatdan 2 3 gün sonra

1 Beğeni

Hayır ameliyyatin yerine zarar gəlməsin diye duş almıyor anne .bazı kadınlar 10 gunlugunde duş alinca ameliyyat yerini bişeyle tutup oyle duş alıyor ,çoğu insanda gördüm

1 Beğeni

@Cesurumm Vallahi ben 1 hafta olmadan duş almıştım. Normal doğum yapmıştım, dikişlerim de vardı ama iyice kurulamıştım duştan sonra, pansumanımı da çok düzenli yapıyordum. Ama tabi ki sezaryen doğum yapanlar ne zaman duş alabilir bilmiyorum onu. Ben kendi tecrübemi anlattım :blush:

1 Beğeni

Sen normal doğum yatpigın için canim ,yoksa sezeryan doğumu olanlar yapamaz o kadar erkən .dikis yeni oluyor diye zararlı su deymesi.
Yani 10 gunlukken susan alınıyor ama 10 gunlugunde bile yaranı kapayıp duş alanlar var .

1 Beğeni

Ayyy çok heyecanlı ilk duş diyince bile heyecanlandim

1 Beğeni

Bende çok heyecanliyim doğuma yaklastikca dahada heyecan artıyor Allah sağ salım kucagimiza almayı nasip etsin bana da helimizede amin inşallah :pray:kaç ayliksin

21+6 senin ki ne kadar

1 Beğeni

Bende 21 +4
Sen adet donemindenmi hesapliyorsun?

1 Beğeni

Yok doktorun söylediğinden hesaplıyorum normalde adet tarihim 5 Kasım doktor 1 Aralık dedi

1 Beğeni

Şaşırdım doktorun adetden değil .yumurtaya dustugu gündən hesaplamış diye.bende adetden hesapladı ama ben programı yumurtaya duşdugu gün adıyla açdım .ki bebeğin gelişiminden emin olayım doğru şəkildə

Devlet doktoruna gidiyorum geç döllenme oldu o yüzden ben 1 Aralık’ta kan tahlili yaptırmıştım çıkmamıştı sonra ocakta tekrar yaptırdım da çıktı belki ondan öle hesapladi

1 Beğeni