Merhaba
3. Trimestera girdiğim günden beri olmadık yer ve zamanda bebek, idrar keseme(mesaneme) bir şeyler yapıyor. 3 kere beş dakika ara ile tuvalete gittim. Normal olduğunu biliyorum.
Siz de bu duyguyu hissettiniz mi?
Bebek her idrar keseme dokunduğunda, bebeğin bu hareketi yaptığını düşünüyorum
Bir şeyler yapıyor sözü beni benden aldı @cansu bebek aşağıda olduğu zaman ,başı yukarda ayaklar aşağıda oluyor ve idrar kesesine ayagımı vuruyor diye ,idrar istegi geliyor ve bunu anne hiss ediyor.bende iki gündür hiss ediyorum.,doktor benim bebegin en çok aşağıda takıldıgını söyledi.onuncin gobegim agriyordu demişdim gecen defa .
Ve benimki aşağıda diye,ben idrara daha çok sık gidiyorum.bu normal bişey bende hiss ediyorum.ben daha 3 trimestra gecmedim bile,düşün .
sanki bebek idrar kesesini çıkar anne burdan ,beni rahatsız ediyor diyor
ya bende de son 1 haftadır hiss ediyorum aşağılara gidip basıyor sanki idrar kesemi su tüketmediğim sürede takip ettim fazla basınca orayı ben de sık sık tualete gidiyorum
En sonki kontrolde doktoruma bu durumdan bahsetmiştim. Ben de 30 ve 15 dk.da bir çok sıkışmış gibi tuvalete gidiyordum aniden. Doktorum da bebeğin baş aşağı döndüğünü yani doğum pozisyonuna girdiğini ve o yüzden kafasıyla baskı yaptığını söylemişti. Hâlâ da bir yere gitmeden önce tuvalete gidiyorum evden çıkmadan önce, asansörde bile hiç tuvalete gitmemiş gibi sıkışıyorum. Bebeğin baş aşağı durmasıyla ilgili olabilir canım
Keşke bebek dönmüş olsa çok mutlu olurum. Sizin hafta olarak erken değil mi?
Hafta olarak erken elbette, zaten doktorum daha çok şekil değiştireceğini söyledi Hala da doğum pozisyonunda bence çünkü hala çok sık idrara cikiyorum. Yine dk tutuyorum ve yazıyorum. Birkaç gün sonra doktora gittiğimizde ileteceğim yine
İdrarda dakika tutmayı hiç duymamıştım. Sık idrara çıkarsam benim de dk tutmam gerekir mi? Günlük kotası var mı
Ben mecburiyetten tuttum son kontrolüme giderken çünkü genelde doğumun sonlarında görülüyor bu durum. Bunda erken başlayınca korktum, her tuvalete gittiğimde not almıştım. 15 dk.da bir diyince doktorum da başta tedirgin oldu, sonra ultrasonda bakınca bebeğin pozisyonuyla alakalı olduğunu söyledi. Yine de tutuyorum ben süreyi şimdi de çünkü yine çok sık çıkıyorum. Yani alışverişe falan kısa mesafeli bir yere de gidecek olsam eve gelene kadar sanki hiç tuvalete gitmemiş gibi oluyorum ve gönlümce dışarı da çıkamıyorum bu durumdan dolayı. O yüzden ben süreyi tutuyorum yine doktora sunmak için
Günlük kotası var mı bilmiyorum ama 15-30 dk.da bir tuvalete çıkmak benim haftamda biraz erken diye ben tedbirli davranıyorum
Teşekkür ederim
Rica ederim canım
Senin bebek döndümü?şimdiden.
Bende ama doktor bebek asagida oturuyor en çok başı yukarı ayakları aşağı ,ve ayağıyla tkme atıyor diye rahatsız olacaksin.tuvalet içinde göbek ağrısı içinde demişdi.
@Cesurumm Evet canım, 4 hafta önce kontrole gitmiştim, o zaman doktor döndüğünü söylemişti ama doğuma kadar daha çok pozisyon değiştirir zaten dedi. Başı aşağıda olduğu için idrar keseme baskı yapıyormuş, o yüzden çok sık idrara çıkıyorum maalesef. Şu an bence hâlâ başı aşağıda çünkü hareketlerini çoğunluk yukarda hissediyorum, baskısını aşağıda hissediyorum. Birkaç gün sonra gideceğim tekrar kontrole, bakalım bebiş ne durumda öğreneceğiz