Merhabq arkadaşlar ben adet takvimine göre 32+2 günlük gebeyim fakat doktora gittigimde 34 haftalik çıkıyor bunu yaşayan anne adaylari varsa yazabilir mi kafam cok karıştı simdi ben adet takvimine göre mi doğum yapacam yoksa ultrasondaki haftaya gore mi?
Benim gebelik diyabetim vardı. Bebeğim o yüzden iri bebekti. İri olduğu için haftası önde gözüküyordu. Bu arada sonlara doğru kendi haftasına gelir ultrasonda. Genelde öyle oluyormuş. Eğer benimki gibi aceleci davranmazsa normal doğum zamanını baz al
Normal sekerimi iki defa ölctum normal çıktı ama gebelik seker testi ayri oluyor galiba onu yapmadım sizin nasil oldu sonradan bebek iri diye doğum adet takviminize göre erken mi doğdu
Gebelik şekeri ölçümü de aynı aslında. Şeker yüklemesi yapınca çıktı benim.
Benim erken doğum oldu ve bebeğim 35 haftalık doğdu. Yani ikimizin tarihine göre de erkenden geldi dünyaya
Benim de öyleydi bebek doğmaya yakın son adet tarihini gösteren şeklini yakaladı
Yani normal bir durum mu bu yoksa kendimi doğuma hazirliyim mi herkeste aynı denge sonradan olabilir mi yoksa bebek daha mi erken gelir kafam çok karışık 15 gün sonra kontrole gideceğim bunu doktora sorarim umarim net bir aciklama yapar bana
Doktoruna sorman daha yararli ona göre hazırlık yaparsin canim
Adet tarihine göre doğum yaparsın ama bebeğin gelişimine göre doktor değiştirebilir. Önde giden bebekler son haftalarda normal kiloya ulaşırlar. Kafan karışmasın canım
Yine beden olarak hazır dur ne olur ne olmaz ama genelde son adet tarihine göre sonlanıyor
Bende öyle düşünüyorum ne olur ne olmaz her halükarda hazır olmak dahq iyi olur kiyafetlerini falanda bu hafta yikicam islerimi bitirecem hersey hazır olsun allahin izniyle çok bişey kalmadı herkesten dua bekliyorum