Kızımda da olmuştu aynı şekilde babaannem pamuğu çayın demine batir hafif hafif sil demişti sabah aksam bi gün yaptım sadece gecmisti koca karı ilacı diyoruz böyle alternatif şeylere ama işe de yarıyor bir çoğu
Cesurda doğduğundan tam 15 gün olmuştu çapaklaması
Doktor ılık suya pamuğu batırıp gözünü sil demişti.
Öyle yapıyordum faydasını az görüyordum sonuçta siliyordu tamamen gelmesini engellemiyordu.
Sonra doktorum krem yazdı…bunu sürdükten sonra geçti.
Gazlı bezi (steril) serum fizyolojik ile ıslat içten dışa temizlemeli sonra da fazla ıslak olan yerleri gazlı bez ile kurulamalısın tek hamlede silmeli, silinen yer tekrar aynı bez silinmemeli. Zorlanırsan görüntülü anlatabilirim
Yok, çok şükür tekrarlamadı bizde. Çok çok az olmuştu zaten çapaklanma da. Tekrarlar diye korktum. Tekrarlamadığı için doktora da göndermedim. Randevu almadık henüz. Gidince direkt alıyoruz zaten ordan. Günü belli değil. Özel aşılarımız var ya, onların siparişini verdik eczaneye. Aşılar ne zaman gelirse o zaman kontrole götüreceğiz. Götürmüşken aşılarını da orda vururuz dedik
Benim 7 yaşındaki kızımda çapaklanma çok oluyor damla felanda kâr etmedi karşı komşum doğum yapmıştı biraz ondan süt rica ettim onunla birde pamukla temizledim hemen geçti krem ve damlada işe yaramadı süt çok iyi geldi