Merhaba kızlar. Ben 38 haftalık gebeyim. Devlet hastanesine gittigim için kendi doktoruma randevu bulamadım o yüzden baska doktora gittim. Bebeğimin eşinde yaşlanma olduğunu söyledi sordugum halde açıklamadı. Korkulacak bir durum var mı?
Bebeğin eşinin yaşlanması doğumun yaklastiginin belirtisidir yani bebek artık ordan cok beslenmemeye ayrılmaya hazırlanıyor
Anne karnındaki bebeğin eşinin yaşlanması, genellikle plasentanın yaşlanması olarak adlandırılır ve bu, plasentanın normal yaşam süresinin sonlarına doğru işlevselliğinde bir azalma olabileceğini gösterir. Plasenta, gebeliğin başından itibaren bebeği besler ve oksijen sağlar. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde plasenta yaşlandıkça, bazen bu işlevlerde azalma olabilir. Bu durum, bebeğin iyi beslenip beslenmediğini ve yeterli oksijen alıp almadığını etkileyebilir. Bu nedenle, plasentanın yaşlanması, doktorların dikkatle izlemesi gereken bir durumdur. Plasentanın durumu, ultrason gibi tıbbi görüntüleme yöntemleri ile değerlendirilebilir. Eğer plasenta çok erken yaşlanırsa, bu bazı komplikasyonlara yol açabilir ve doktorlar tarafından yakından takip edilmelidir.
Teşekkür ederim cevaplarınız için
Doğumunuz da çok yaklaşmış gün belli mi? Kendinizi nasılhissediyorsunuz @Fatmanur.Yaşar @Moderatörler
Gün olarak belli değil daha. Bebeğim 1 hafta önde olduğu için doktor da kararsız. Ne zaman gelmek isterse gelsin normal doğum olarak gözüküyor kilosu da 3 kilo 300 gr dedi. O yüzden bekliyoruz bebişin keyfini. Hic korkmuyorum ama cok merak ediyorum cok heyecanlıyım kendime güveniyorum