3 aylik hamileyim ve ilk gebeliğim.İki gün önce doktor kontrolünde gittigimde doktorum bebeğin eşinin rahmin üstünde aşağıda olduğunu ve sezaryen ile doğum yapabileceğimi söyledi. Daha önce başına böyle bir şey gelmiş hamileler var mı acaba?
Hoşgeldiniz aramıza
Gebeliğiniz hayırlı olsun ![]()
Sizinle aynı problemi yaşayıp da bebeğini sağlıkla kucağına alan çok hamişimiz oldu. Size de yardımcı olacaklardır ![]()
Teşekkür ederim
Gelecek olan yanıtları cok merak ediyorum.
Sezeryan doğumu konuşmak için henüz çok erken canım, benim de öyleydi 23 haftada normale döndü doktorum 30.haftadan sonra daha net belli oluyor bu durum düzelmezse sezeryan olur demişti
Merhaba gebeliğiniz hayırlı olsun. Ben de ayrıntılı ultrasonda aynı tanıyı aldım. Şu an 29 haftalığım. Özelde bi doktora gidiyordum ama o bu durumdan dolayı yüksek riskli gebelik olduğunu ve tam teşeküllü devlet hastanesine gitmem gerektiğini söyledi. Şimdi şehir hastanesine gidiyorum. Cinsel işişki yasak ağıt kaldırma kendini çok yorma dedi. Böyle olup sağlıklı şekilde doğum yapanlar varmış ama yüksek ihtimal sezeryan oluyormuş. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız
Bana da aynısını dediler ama sonradan düzeldi… 24-25 haftalara kadar bekleyin…
Gerçekten mi sonradan düzelebiliyor yani
Tesekkur ederim
Bende özele gidiyorum ama bana hic baska bir hastaneye gidebilirsin demedi. Dediginiz gibi cinsel iliski olmasin dedi. Insallah saglikli bir sekilde alabiliriz kucağımıza bebeklerimizi![]()
İnşallah oyle olur.![]()
Doktorum bazılarında düzeliyor ilerleyen dönemlerde eğer düzelmezse 37 haftada planlı gebelik oluyor endişe edilecek bir durum yok sadece doğum anında fazla kanama olabiliyor her ihtimale karşı kan tedarik ederek doğuma alıyoruz demişti nitekim ayrıntılı ultrasonu dün yaptırdım düzelmiş bir sıkıntı görmüyorum dedi doktor, sadece bol bol su için ve sıkıntı yapmayın kendinize ![]()
Ben hamilelik icin saglık ocagına gittim 10gün gecmisti o gün sabah kanama yasadım 1hafta üstüne gördüm dedim 1hafta sonra gel dedi doktor kan verdim hamilelik vardı 1ay gecti yine aşırı kanama oldu acile gittim progestan verdiler düşük riski denildi 2gün sürdü sonra leke leke 1ay leke gördüm 3 4 yine kanamalı pıhtı seklinde gördüm sonra dedim şehir hastahanesi acil bisey bilmiyor dedim özele gittim 12haftalıktım sanırım doktor bebegin esi asagıda dedi rahmine yakın sen dua et doğum esnasinda rahmine yapışmasın dedi korkuttular binevi ama hersey yasaktı ilisti iş güç ağır kaldırma ama ben dinlenemiyordum kızımda vardı onlarda bakıyordum kanamalarım oluyordu 3bucuk aya kadar şükür kanamam durdu 28haftallıkken gittim eşi biraz yukarı çıkmış oncesi rahmini kapatıyor dedi ilişkide sıkıntı yok dedi sükür zor günleri atlattık sua. 31+2 oldum zamanla cıkar insallah sizinde kanamanız yoksa dikkat edin benm ki kanamalı pıhtılı gecti pıhtı olunca bebekmi acaba diye korktum ama her gittigimde bebek kese kalp atısı var diyebiliyordu… kb biraz uzun yazdım ![]()
İlk gebeliğim aynı sorun bende de var haftami hatirlamiyrm ama sonra olması gereken yere geçti eşi şimdi 2 gebeliğim yine aynı soru. Eşi aşağıda dedi doktor inşallah bu sefer de olması gereken yere gider
Tabi tabi… şu anda normal doğum için hiçbir sıkıntım yok
Cok teşekkür ederim![]()
Yok estağfurullah ne kusuru cok güzel açıklamışsınız. Çok sukur ki bende kanama ya da pıhtı gibi şeyler olmadi şimdiye kadar. Cok teşekkür ederim açıkladığınız için. ![]()
Insallah öyle olur ikimizinde de.![]()
Sağlıkla alın inşallah kucağınıza![]()
![]()
Canim merhaba gebeligin hayirli olsun. Korkma benim de öyleydi 23. Haftadayiz bugun kontrolum vardi. Yukari cekilmis tamamen dedi doktor
Sizinki de hayırlı olsun insallah dediğiniz gibi olur. Teşekkür ederim ![]()