Bebeğe anneden sadece X kromozomu gelirken babadan X gelirse bebek kız, Y gelirse erkek olur. Bebekteki cinsiyet kromozomundaki ikinci kromozomun X veya Y olması spermden gelen kromozoma bağlıdır. Yani cinsiyet babadan gelen sperme göre belirlenir.
evet ben biliyordum ama günümüzde cahil insanlar , hamile olanlara kız olduğu için suçluyolar yok sen erkek veremiyorsun diye,ama anlamıyolar ki,cinsiyyet babadan geçuyor.En çok sinir olduğum bir konu bu,anneyi suçlamak cinsiyetle ilgili.Esas sağlıklı olsun bana görə
Sana bu konuda katılıyorum konusu geçtiği her ortamda üşenmeden bu bilgilendirmeyi yapıp cinsiyetin babaya bağlı olduğunu hep vurguluyorum. Ayrıca kız yada erkek neden ayrıştırılır hala anlayabilmiş değilim. Bazı toplumlarda hala böyle.
Bu durumda evet internetde doktor konuşurken duymuştum yeni hamile kaldigim zaman.
Şoyle duymuştum @NURAN cım hemen anlatayım.bebek yapmak planında
Eğer cinsəl ilişki zamanı erkekden sperm çok kadından sperm az gelirse bebegin cinsiyeti erkek olur.
Ama kadinki cok erkegin spermi az gelirse bebegin cinsiyeti kız olur .ben boyle duydum doktordan cnm.
@Cesurumm Spermlerin azlığı ya da çokluğu ile ilgili bir durum değil canım. Erkeğin spermlerindeki X ve Y kromozomlarına bağlı olan bir durum. O yüzden cinsiyeti erkek belirlemiş oluyor. Erkeğin spermleriyle beraber X kromozomu gelirse kız, Y kromozomu gelirse erkek oluyor yani
Bilmem canım sende internetde gormuşsun anlatmışsın,bende yeni hamile kaldigim zaman internetde gormuştum doktor anlatıyordu.
Bende duydugumu anlatdım canim noktasına kadar aynı ne dediyse dedim onu
Öyle diyenlere de bak, asıl hayrı kızlarından görüyorlar.
Benim babam da öyleydi. Şimdi abimlerin hiçbiri görüşmüyor sadece ben arayıp soruyorum görüşüyorum
Ne bu evlat ayrımı ya
Bu evlat ayrimi yapanlarin bazen akli varmi diye düşünüyorum.
Sanki erkek evladi ayni ana tasimiyo karinda
Sanki kizlari leylekler getiriyo.
Aslinda dusunseler.ikisinde ayni karinda
Büyüdüğünü.
Cinsiyeti erkekten gelen x ya da y kromozomu belirliyor olsa da annenin x kromozomunun çekimi de etkiliyormus.bende bir Dr den duymuştum.Bi arkadasimin babası iki evlilik yapmıştı.Bi eşinden 6 kızı vardi.Diger eşinden de 5 oğlu.
Sadece bilgi vermek amacliydi benim ki
Biz 5 kız kardeşiz hepimizin de oğulları var.Ve ben 3.gebeligimde kızım olacağını öğrendim besimiz aynı heyecenla alışveriş yapıyoruz,