Bebeğin belini sardınız mı?

Selam herkese bebeğiniz doğduktan sonra beli kaymasın diye belini ince bir tülbentle sarılıyormuş. Annem hep çocuklarında sarmış çevresi de öyle yapmış.

Siz sardınız mı? Duydunuz mu böyle bir şey? Ebelerin bilgisi var mıdır?

1 Beğeni

Evet duydum ama sarmadım sadece kundak yapıyorum suan

1 Beğeni

İlk defa sizden duydum . Ben kundak bile yapmıyorum durmuyor ağlıyor diye. Çok kalinda giydirmiyorum . Bazıları kundak bile zararlı diyorlar ama eskiden annelerimiz yaparmış .bence hiç sarma belini durup dururken neden kaysn beli

1 Beğeni

Bende hiç sarmadim iki cocuguda… yarım kundak yapardim genelde elleri sabit ayakları rahat şekilde

2 Beğeni

Teşekkür ederim cevaplarınız için​:rose: doğumuma az kaldı. İnternette bu konuyla alakalı birşey bulamamıştım.

1 Beğeni

Aynen kundak doktorlarda 3 ay bitene kadar öneriyor yoksa sık uyaniyorlar

1 Beğeni

Bazen görüyorum kundak diye çocuğu mumyaya ceviriyolar ben ona karşıyım ama bizimki elleri kundaklamak​:sweat_smile:

Belini sadece bir iki tur sarılacak şekilde yapılıyormuş. :smiley:Mumyalama şeklinden bahsetmiyorum canım. Ben de sadece ellerini düşünüyorum :smiling_face:

Ama sararken yanlış kaynamaya sebep olacak şekilde sarabilirler kemikleri gelişim aşamasında olacak çünkü ben yaptırmadım öyle bişey tavsiye de etmem şahsen​:sweat_smile:

1 Beğeni

Aynen haklisin​:joy:kollarını sariyirum bende ayaklar serbest uyanica hemen açıyorum sıcak oluyor hem

1 Beğeni