Bebeğin başı önden gitmesi

Hanımlar merhabalar ben bugün kontrole gittim 33 haftalığım doktor bebeğin kafası 3-4 hafta önden gidiyor dedi Perinatolajiye yönlendirdi Bu durumu yaşayanınız var mı?

Merhabalar, benimde öyle 37+2 iken 41 haftaydı çevresi ama beni perinatolojiye yönlendirmedi. Genetik olabiliyormuş. Babamız ve kardeşleri de hep büyük kafalı doğmuşlar. Şu an 38 haftayız bekliyoruz bakalım :blush:

1 Beğeni

Yeğenimin de kafası büyüktü 4 hafta kadar. Gayet sağlıklı doğdu. Sen yine de perinatolog ile görüş ama sıkıntı yapma. Irsi olabiliyor bazen.

1 Beğeni

Bendede detaylıda 3-4 hafta ilerideydi kafa çevresi ama dr hêrşêy normal deyip gönderdi bileyden bahsetmedi

1 Beğeni

Normal doğum mu yapacaksınız Ben 33 haftalığım doktor kafası 37 haftalık dedi büyük ihtimalle sezaryen olacak dedi Size öyle bir şey dediler mi ?

Şu an kaç haftalıksınız ?

Benim 2 hafta ondeydi, kilosu da biraz fazlaydi, 38+0da normal dogum yaptim. Kafa cevresi 10 cm i gecerse normal doguma almiyorlar sanirim. Bizim 9.4 idi.

2 Beğeni

32 haftalık oldum bugün

38 haftalık için kafa çevresi 9,07 cm olması normalmiş zaten canım Ben şu an 33 haftayım bebeğin kafası 9,2 cm olduğunu söyledi doktor :pensive:

Benim doktorumda bebegin kafasi buyuk dedi ama sikinti yok dedi. Hic ustunde bile durmadi .

İki hafta önde gitmesini normal karşılıyorlar demek ki

Normal doğum mu yapacaksınız

Bilmiyorum onunla ilgli henüz bişey demedi dr. bana ama istiyorum tabi

37+2 de kontrole gittigimizde 9,40 cm idi.

Peki bebek doğduğunda beden ile vücut arasında herhangi bir orantısızlık var mıydı? Doğumu da suni sancıyla oldu yoksa kendiliğinden mi sancılarınız geldi

Hayir oyle bir orantisizlik yok. Once suyum geldi sonra kendi sancimla dogurdum, hic suni sanci vermediler.

1 Beğeni

Normal doğum için uygunsun ama 10 temmuza kadar vaktin var doğum kanalına inerse kafa gelişimi orada sıkışacağı için durur ve normal doğurursun dedi fakat 10 temmuzda kontrol esnasında kafa kanala inmemişse ve gelişim devam etmişse sezaryen planlayacağız dedi. Bende elimden geleni yapıyorum günlerdir egzersizler pilates topları havada uçuşuyor ama beyefendinin keyfine kaldık anlaşılan :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Hiç stres yapmayın 4 hafta bile normal karşılanıyormuş bende çok takılmıştım ama dr endişe edecek bir şey yok dedi bana da gönlünüz rahat olsun. Zaten daha öncesinde bir problem görülse o kadar detaylı ultrasona girdim bende o zaman söylenirdi

1 Beğeni

Benim de 3 hafta önden gidiyormuş bana çok önemli değil dedi milim farkediyor önden gidiyor dediğimiz o aslında dedi zaten herhangi bi durum olsa ayrıntılıda çıkardı içini rahat tut ben de çok takmıştım ama ırsi olabilir takılma sen ben taktım gereksiz iş suan 37 olduk hersey yolunda

1 Beğeni

Sağlıcakla kucağına alırsın insaAllah canım Perinatolojiden randevu bulamıyorum özel bir kadin doğumcunun yanına gideceğim pazartesi Bakalım o ne diyecek İlk duyduğum anda ki tedirginlik yok üzerimde ama yine de biraz korkuyorum bir şeyler ters gidecek mi diye