Bebek ters olarsa hangi yöntemleri kulanmaq gerekir
Sorunuzu anlamadım.
Bebeğin anne karnında doğum pozisyonu alması için neler yapılabilir diye mi sormak istediniz
Evet onu sormak istiyo
Benimde 30da girmemisti makat gelisti degisik spor pozisyonu vs denedim suan bas aşağı donmus 34 haftadayim
Pozisyonları bizimle de paylaşmak ister misiniz? Ben de dönsün istiyorum
Yani haklısınız doktorum dönmüş olması gerekirdi ama daha dönebilir dediği için biraz acele ettim ama dediğiniz gibi daha doğuma zamanım var acele de etmemek gerekiyor , her gün yürüyüş yapmaya çalışıyorum , günde defalarca merdiven inip çıkıyorum inşallah bebek döner acelesi yok doğuma kadar dönsün de
Ben de gebe okulunda hocaya sordum. Bebeğin dönmesi için hangi hareketler yapılabilir diye
3 kiloyu geçen bebeklerin %90ı kendiliğinden dönüyormuş. Hamilelik öncesinde egzersiz yapardım. Ben merdiven inip çıkıyorum havalar biraz daha ısınsa yüzmeye yazılmak istiyorum internette bir kaç egzersiz görmüştüm onları yapıcam
Merdiven inip cikinca bebek erkən geliyor ,annenin bebekle olan gobek bağı kopuyor bile bazen,ablamda doğumdan once çok yurumus diye göbek bagi kopmustu hastaneye birazda geç gelseydin bebek olurdu bile demişdi doktor ,sezeryane almistilar.hamilelikte doğumdan bir kaç ay once cok yurumek veya merdiven cikip inmek hicde iyi bişey değil .ben bilgimi paylaştım.gerisi size kalmış tabikide.
Hamilelikre yuzmek de cok iyi cok iyi yaparsiniz imkaninuz varsa , bizim burada ozel yuzme yerleri yok maalesef heryer halka acik
Kiz evim merdivenli ne yapayim mecbur cikmak zorundayim her gun o merdiveni Allah korusun Allah kimsenin basina vermesin , gobek bagi agir kaldirmaktan yuksege uzanmajtan falan kopar diyorlar ama Rabbim esirgesin
@Cesurumm @Zeyce göbek bağını doğduklarında kesiyorlar diye biliyorum.
Anne karnında göbek bağı nasıl kopar ki daha önce duymamıştım
Aynen aynen oyle kolay kolay kopmaz gobek bagi Allah korusun dogumda kesiyorlar biz kotu dusunmeyelim arkadas merdiven cikmanin tehlikeli oldugunu soylemek istemis sadece ona cevaben soyledim , oyle sey olmaz kolay kolay Allahin izni ile
Göbək bağı dedigim şey ciftdi sizde ne deniyor bilmiyordum ama buldum…plesantaymış adı sizin dilde.
Plesanta kopuyor çok yurudukde falan.ablamda oyle olmuşdu bebek vaktinden erkən geldi 10 gün felan.doguma az kala yurumuş diye @Zeyce @Cansu kusura bakmayın yanlış soyledim göbək bağı diye
Doğuma az kala yürüyüşü daha çok öneriyor aslında doktorlar. Bence senin ablanın bebişinin doğum vakti geldiği için eşini yırtmış bebek. Yoksa yürümekle alakası olduğunu düşünmüyorum Elbette kendini yormadan yürümek gerekiyor zaten ama eşin yırtılması da göbek bağının kopması da öyle kolay bir şey değil. Bebek vakti geldiğinde ya yırtar eşini ya da doğumda patlatır doktorlar
Patlatmakdan bahs etmiyorum benim dedigim şey plesanta,doğuma 10 gün kala yirumuşdu diye arabaya binmişdi falan diye,oylem kopmusdu plesanatasi ,
38 haftaydi yada 37i tam hatirlamiyörum.oyle olmustu diye bebek boğula bilirdi nefes alicak bisey yoktu kopmusdu diye.iyiki zamanında ameliyata alinmişdi
1 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Tanışalım mı? kimler nereden?
@afrikanın_gelini54
Sen secde pozisyonu (öne eğilme) faydası oluyormuş
Bir de bol bol yürüyüş
Normal doğum düşündüğünü bilmiyordum
Normal istiyordum ama senin açından sonra korktum açıkçası nasıl gelmek isterse gelsin diyom artık
Normalde 8 saate kadar doğum oluyormuş bu biraz da benim şanssızlığım