Bebeğimin tırnak etini kestim

Kızlar 2 aylık bebeğimin tırnağını keserken yanlışlıkla etini kestim biraz kanadı ve parmakları ile sürekli ellerini ovuşturuyor dokununca acır diye düşünüyorum yara bandı yapıştırmalı mıyım? Bu durumda ne yapılır çok üzüldüm :disappointed::sob:

Benimkininde annem kesmişti temizleyip yarabandi yapıştırmıştim zaten hemen iyi oluyor 2-3 güne düzelir

@yamanfatmanur merhaba​:rose: Endişelenme lütfen , bu tür küçük yaralar genellikle hızla iyileşir. Öncelikle ellerini sabunla iyice yıka.Kesilen bölgeyi temiz bir bez veya gazlı bezle hafifçe temizle. Ilık su ve sabun kullanabilirsin. Gazlı bez veya mendil ile hafifçe baskı uygulayarak kanamayı durdur. Kanama genellikle kısa sürede durur zaten. Bebekler için uygun bir antiseptik solüsyon (örneğin, klorheksidin içeren) ile yarayı temizleyebilirsin. Ancak alkol veya hidrojen peroksit gibi tahriş edici maddeler kullanmaktan kaçın.Bebeklerin parmakları çok küçük olduğu için yara bandı kullanmak genellikle önerilmez. Yara bandı, bebeğinin parmağını sıkabilir veya yutma riski oluşturabilir. Bunun yerine, yarayı açık bırakmak daha iyidir.

Teşekkür ederim gayet açıklayıcı bir yazı yazmışsınız :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Birsey olmaz acik birakin hemen iyilesir kanama yoksa