Bebeğimin suyu az

Ne yapmam gerekiyor ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim erken doğum olur mu oruç tutabilir miyim 25 haftayim

1 Beğeni

@Songül2 merhaba​:rose: 25. haftada amniyotik sıvının az olması, bebeğin gelişimi ve sağlığı açısından risk oluşturabilir. Amniyotik sıvı, bebeğin hareket etmesi, akciğer gelişimi ve enfeksiyonlardan korunması için önemlidir. Bol su içmek, amniyotik sıvıyı artırmaya yardımcı olacaktır… Günde en az 8-10 bardak su tüketmeye özen göster.Ayrıca havuç suyu da tüketmen faydalı olacaktır. oruç tutmak, özellikle amniyotik sıvı azlığı gibi durumlarda riskli olabilir. Oruç tutmak, vücudun susuz kalmasına (dehidrasyon) neden olabilir ve bu da amniyotik sıvıyı daha da azaltabilir. Amniyotik sıvı azlığı, erken doğum riskini artırabilir.Bu yüzden doktorunla sürekli iletişim halinde olmalı ve tavsiyelerine uymalısın.

Teşekkür ederim canım :heart:

Bol sıvı tüketmek gerekiyor canım. Aynı durumu yaşadım yaz bebeği olduğu için sürekli karpuz yedim suyunu fazlalaştırdı ama bebeğe çok kilo aldırdı havuç suyu ve sıvı tüketimi yapabilirsin

2 Beğeni

Teşekkür ederim canım,doğum yaptın mı

1 Beğeni

7 ay önce doğum yaptım :cherry_blossom:

1 Beğeni

Havuç ve havuç suyu tüket bol bol bebeğin suyunu artırıyormuş

Yanlis yönlendirmek istemem. Kendi yaşadığımı anlatacağım. 7 aylık hamileyken doktorum suyun az dedi ve bebek 2 kg kadar oldugunda sezaryenle alalim,bebek yaşar, hiç sorun olmaz dedi. Sonrasında ailemin yaşadığı sehirde ilk aylarda takibimi yapan doktora geri döndüm. Son aylarimda takibimi bu doktor yapti ve suyumun kesinlikle az olmadığını söyledi. 40+1’de normal dogumla kızım kucağıma aldım.:pray::blush:

2 Beğeni

Maşallah, kaç haftalıkken doğum oldu canım

2 Beğeni

Maşallah Rabbim analı babalı büyütsün inşallah :palms_up_together::two_hearts: doktor dedikten sonra az diye dikkat ettin mi bol su içtin mi sonra belki düzelmiştir

1 Beğeni

Tam 40.0 da sezeryan oldum ona kalsa bekliyordu içerde :rofl:

40 haftayi doldurduk. Su az değilmiş.

Ek olarak bir sey yapmadım cunku vakit kaybetmeden baska doktordan suyun az olmadığını öğrendim.

Benim ilk gebeliğimde suyum azdı canım doktorum günde 3 litre su icmemi istedi benden ve kendime 3 litrelik bir şişe ayarladim hergun mutlaka aksatmadan içtim doğuma kadar çok şükür bı sıkıntı yaşamadım sende bol su iç mutlaka hiç aksatmadan birde malûm ramazan ayındayız oruç tutma senin ve bebeğin için en doğru olanı bu olur.

Aynı seyleri bende yaşadım 7 aylıkken erken doğar suyun az ciğerleri gelişmemiş gibi şeyler söyledi ciğer gelistirmek için iğne falan verdi sonra başka bir doktora gittim 9 . Ayda normal doğum yaptım ilk kızıma bol.bol su içtim ama