Bebeğimin mesanesi büyük çıktı aizce nedir?

Merhaba ben londrada yaşıyorum. Burada sağlık sistemi çok farklı. 12+4 haftalığız ve ilk kez ultrasonumuzdu. Bebeğin mesanesinin biraz bütük olduğu söylendi. Bu durumu yaşayan oldu mu? Korkuyorum bayaa

İlk kez duydum :roll_eyes: Ben de merak ettim :thinking:

12 haftalık gebelikte bebeğin mesanesinin büyük olması genellikle bebeğin normal gelişimiyle ilişkilendirilir. Ancak bazı durumlarda, mesane büyüklüğüne sebep olabilecek faktörler olabilir. Bunlar arasında idrar yolu enfeksiyonları, üriner sistem anomali ve genetik faktörler sayılabilir. Gebelik sırasında ultrason ve diğer tıbbi görüntüleme yöntemleriyle mesane büyüklüğünün nedenleri daha detaylı bir şekilde incelenebilir. Bu nedenle, gebelik sürecinde bu tür durumlarla ilgili endişelerinizi doktorunuzla paylaşmanız önemlidir.

Araştırdım da böyle diyor. Korkulacak bir durum olsa doktorunuz risklerinden bahsederdi diye düşünüyorum :blush:

Benimde ikili taramada doktor ilk böbreği büyük duuryo dedi sonra bidaha baktı normal dedi inşallah sizinde önemli bişey çıkmaz​:palms_up_together:

İnşallah gerçekten çok sıkıntılı bir sağlık sistemleri var. Buda beni ekstra strese sokuyor.

Yani açıkçası burada normalde doğuma kadar sizi ebe kontrol ediyor doktorla hiç görüşmüyorsunuz. Ebem mesanes büyük dedi ve doktora sevk etti pazartesi doktor randevusu var inşallah miniğim sağlıklıdır :pray:t2::pray:t2::pray:t2:

1 Beğeni

İnşallah ya​:palms_up_together:

1 Beğeni

İnşallah, güzel haberlerinizi bekliyorum :smiling_face_with_three_hearts: