Merhaba kızlar moralim çok bozuk.bugun detaylı ultrasonumuz vardı bebeğimin cinsiyetini öğrenecegiz diye çok heyecanlı gittik. Detaylı ultrason esnasında bebeğimin kalbinin sağ tarafta oluştuğunu öğrendik hem kalbi hem midesi sol tarafta olması gerekirken sağda oluşmuş. Cinsiyeti öğrendiğimize bile sevinemedik. Doktorumuz olabilir böyle bir şey dedi. Ama ben ilk defa duydum. Başka bir hastalık belirtisi olabilirmiş çok korkuyorum… Başına gelen varmi çok nadir bir şeymiş… Kızım olacağını öğrendim ama sevincim buruk …
Bu durumu yaşamanızın ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum. Bebeğinizin kalbinin ve midesinin beklenenden farklı bir konumda oluşması, duyulduğunda endişe verici olabilir. Bu durum genellikle situs inversus olarak bilinir ve vücudun iç organlarının aynaya yansıması gibi, ters bir şekilde yerleşmesidir. Situs inversus, bazen izole bir durum olarak görülebileceği gibi, diğer sağlık sorunlarıyla birlikte de olabilir. Ancak, birçok insan bu durumla sağlıklı ve normal bir yaşam sürdürebilir.
Öncelikle, bu tür bir durumda en doğru bilgi ve destek için doktorunuzla yakın iletişim halinde olmanız önemlidir. Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirmek için ek testler önerebilir ve bu durumun bebeğinizin sağlığı üzerindeki potansiyel etkileri hakkında sizi bilgilendirebilir.
Bu süreçte, duygularınızı ifade etmek ve desteğe açık olmak önemlidir. İçinde bulunduğunuz durumun zorluklarıyla başa çıkmak için ailenizden, arkadaşlarınızdan ve profesyonellerden destek almak, duygusal sağlığınız için çok değerli olacaktır.
Unutmayın ki, kızınızın cinsiyetini öğrenmek ve ona kavuşmayı beklemek hala çok özel ve kutlanması gereken bir an. Gelecekte kızınızla geçireceğiniz zaman, şu anda hissettiğiniz endişelerin üstesinden gelmenize yardımcı olacak değerli anlara dönüşebilir.
Bu zor zamanlarda güç bulmanızı diliyorum ve lütfen ihtiyacınız olduğunda profesyonel yardım ve destek almayı unutmayın.
Allah razı olsun canım inşallah dua istiyorum mübarek ayda
Çok teşekkür ederim… Allah razı olsun.
Çok çok dua karşılıklı inşallah
Ben ortaoluldayken kiz arkadasimin ve abisinin oyleydi organlari ters taraftaydi ve ikiside cok saglikliydi sadece organlarının yerlerj degisik saglikla sihhatle gelsin bebiş
İnşallah canım normal bir durum olduğunu duymak istiyorum gerçekten. Tüp Bebek annesiyim 5 senedir Anne olmak için uğraşıyorum. Çok şükür Rabbim nasip etti. Ama sevincim buruk.
İnsan biraz sasiriyor üzülüyor anlıyorum sizi korkutucu geliyor belki ama dedigim gibi iki kardes ikiside cok sağlıklıydı sadece yerleri degisikti korkmayin tadini cikarin ne gelirse rabbimden
Allah razı olsun
Komsumuzun ogluda oyle maşallahı var cocuhun. Canini hic sıkma
Sabahtan beri çok kötüyüm. Allah razı olsun…ne olduğunu bilmeyince insan korkuyor
Rabbim saglık versin inşallah bebısıne . Bu mübarek günlerde duamdasın Allah hiç bir Anneyı evladıyla sınamasın
Uzülme vallahi komsumuzun da öyle idi bir kızı bir oğlu oldu oğlanda kalbi sağ taraftaymıs bende ilk defa duymustum demekki olabiliyormus doktor demis zaten sağ da olsun sağlıklı cocuhun demis suan 3 yasına girdi.çocuk
Bir hastalık belirtisi olabilir dedi araştıracaklar benim korkum da o yönde… Rabbim korktuğumuza uğratmasin inşallah
Allaha tevekkül et … farklı doktora da görünebilirsin esimin arkadasına cocugu icin down sendrom demisler kız o kadar üzüldü ki . Baska doktora gitmis o öyle bisey dememis… rabbim evladımızla imtihan eylemesin bizleri
Bence yanlslikta olmuş olabilir ben çok ianmiyorum bu testlere yaa takılma canim yanılma payı yüksek ol uo
Kendini hiç üzme normal bir durum çok istisnai ama olabiliyor sadece bunu bilmeniz ve hayatı boyunca da üstünde böyle bir durumu olduğunu bildiren bir yazı taşımasını sağlayın herhangi bir acil durumda kalbinin sağda olduğunu bilmeleri yeterli oluyor o da herkes gibi günlük yaşamını rahatlıkla sürdürebilecek içini ferah tut Rabbim herşeyin hayırlısını versin üzme kendini kızının tadını çıkar
Korkma bizim bir yakinimizinki de öyle şuan 32 yasinda
Kendinizi korkutmayın situs inversus deniliyor nadir görülür ama korkulacak bir şey yok sadece bu konuda hem siz hem çevrenizi bilinçlendirmeniz gerekecek canınızı sıkmayın