Bebeğimin ismi ile hitap etmelerini istiyorum tavsiye verin lütfen 😥

Merhaba arkadaşlar bilymorumki turkce nasıl denir nasıl anlatilir bu konu. Azerbaycanlı arkadlsr daha iyi anlayacak tavsiyenizi bekliyorum , benim ilk cocugum erkek oldu kocam kendi babasının ismini koydu , bende hiçbisey demedim ama ismini soyleyeceksiniz deidm , eşimde tamam dedi ama azerilerde bilirsiniz baba adı qoyulanda uşağa qaqa deyirler , menim zehlem gedir uşağım 9 aylik oldu ismini soylemiyorlar defalarca uyarmama rağmen aksine sanki benim inatima qaqa deyir, türkcede karşılığı nasıl bilemiyorum diye belki anlamayacaksınız kusurma bakmayin lütfen, inanınki cok gıcık oluyorum nasıl baş edecem bu durumla sadece eşimle ben soyluyoruz bide annemler eşimin akrabalaırndanda biriki kişi ismini soyler diyer herkes qaqa deyir

3 Beğeni

Cevap yokmu?: (

1 Beğeni

Onu yoldasim iradini bildirmelidi sen yox senin sozunu saymazlar elbet yoldasin ciddi desin ki adiyla cagirilsin

1 Beğeni

Haklısız bele düşnmemeişdim yoldaşıma desem yaxşıdı ama birdefe demişdim oda balacal boyuyende adını deyecyler deyir, mende deyiremki nece deyecysiz indiden elese gedecek çünkü hemiçe ele olub cox adamı herkes bizim yaşadığmız yerde qaqa qaqaş deye taniyir

Yoldasin qeti iradini bildirmelidi adiyla cagrilsin deye yoxsa sen ozunu cox yorasan yene adiyla yox qaqa qaqas deyecekler

Zor bir durummuş :pensive: eşiniz ne diyor

Büyüynce soylecekler diyor ama soylemiyecekler küçükken ne diylarsa oylede kaliyo sadece arkasaları arasında ismi biliniyo. Bazen irtalığı iyie karıştırasım geliyo sırf isim konusunda kavga etmekde istemiyorum ama eşimde uyarmlyor ne yapacam bebeyim isimsizmi butecek ismi koydular beyenip ismini soyleyen bile yok, madem acinizi hatirlayacaktınız neden bu isim

1 Beğeni

Haklısın arkadaşım olmadı bebek büyüdüğünde davaçsın kendi sevdiği bi isim ile değiştirsin

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bu isim konusu çok uzun bir süreç olur sizin için. Israrla siz ismini söyleyin. Çocuk büyüdükçe de ona ismi ile hitap edilmesini gerektiğini ısrarla belirtin. Diğer isimlere tepki vermezse insanlar zamanla alışacak tır. Benim bir arkadasim ismini değiştirdi ama ailesi ısrarla demiyordu. Kendince karar aldı ve yeni ismi ile hitap etmeyen hickimseye dönüp bakmadı. İnsanlar da zamanla kabul etmek zorunda kaldılar ve ismini benimsediler.

2 Beğeni

Merhaba canim . Tamamda bunu cocugun yapması gerek ona nasıl anlatayim ki bakmasın ismiyle hitab etmeyenlere