Selamlar bebeğim 2aylık hem mama hem anne sütü ile besleniyor
Her beslenme sonrası kusuyor , bazen bir beslenme sonrası 2-3 kez kusuyor
Genel olarak bebeklerin bu sylarda kusması normal fakat sanki biraz çok gibi artık
Beslenmesi fazla geliyor olabilir mi
Azalttık baya az az sık verin dedi dr 90içiyordu 70e düşürdğk hatta dün 60verdik yine kustu Daha az olunca da ağlıyo içmek istiyo
Reflü olabilir heralde ya başka ne olabilir ki sebebi doktor demedi mi başka bir şey
Beslenme saatlerini düzenledi az az sık sık şekilde ama yine de kusuyo zaten 4-5gün önce o şekilde yaptı doktor. Bence de reflü var annem burda bize geliyor sık sık Sürekli normal olduğunu söylüyo e kusar normal diyo ama değil Tabi ki az az sızıntılar olur ama o şekilde değil yani Naptıysam düzelmedi şimdi dik pozisyonda beslicem bi öğün o şekilde yaptım kusmadı Mesela gazını çıkartırken kusuyo hepsini kusmasa da fazla kusuyo yani Geçmezse tekrar sorucam doktora bence de reflüsü var Doktorda fışkırtarak kusmuyosa sorun yok diyor ama yediğinin yarısını çıkartıyo bazen
Benimki hep kustu gece kabusum olurdu gece bazen nefes nefese kalkardim sanki kusuyor gibi sesler duyardım o derece kötü olmuştum. Geçiyor ama biraz toparlansin geçecek birde reflusu olabilir beslenmeden sonra biraz açılı uyuması gerek ona dikkat edin
Mamasını değiştirmeyi denediniz mi peki hiç belki mama kaynaklı olabilir.Mamanın ölçüsünü değiştirmekle de iyi yapmışsız az az sık sık besleyin beslenme sonrası yarım saat dik yatırın bebeğinizi yalnız bırakmayın ama kusma riskine karşı sonrasında yana çevirirsiniz
Eğer anne sütünüde alınca direk kusuyorsa laktoz intoleransi olabilir benim bebeğimde öyleydi damlayla düzeldi ve çok gazı varsa buda bebeği kusturur
Yani bende fışkırtarak kusmadıktan sonra kusması normal diye biliyorum. Başka bir doktora gitsen farklı bir şey söyler belki
Beslenme sonrası bebeği dik bir pozisyonda tut canım reflü olabilir mama kaynaklı da olabilir benim bebeğim mama yiyince kusuyordu bugün mamasını degistirdim ve hiç kusmadi mama değiştirmeyi deneyebilirsin ama mutlaka çocuk doktoruna bunu danış belki laktoz sorunu vardır laktozu sindiremiyor olabilir anne sütünde ve mamada laktoz bulunuyor
Mamayı değiştirecektim fakat başlarda kabızlık ve çok fazlaca gaz sorunu yaşadı bebeğim Bugun mama araştırırken bebeğin vücudunun alışması zaman alabilir şeklinde yorumlar okudum tekrar kabızlık gaz problemleri yaşamasından korktuğum için değiştirmekten vaz geçtim
Evet çok gazı var gerçekten
Çok teşekkür ederim belkide öyledir , yedirdikten sonra da yedirirken de dik duruyor 2 gündür kusma azaldı gibi … önce emziriyorum sonra altını değiştiriyorum ve değiştirirken hop biraz kusuyo anne sütünü , mama kadar çok çıkartmıyo ama belkide o sırada hırpalandığı için çıkartıyodur bilemiyorum mama ne kullanıyordunuz ne ile değiştirdiniz acaba?
Bende sürekli başındayım ya eşim ya da ben mutlaka kustu mu diye kontrol ediyoruz gece yarı uyur yarı uyanık oluyoruz illa birimiz. reflü yatağında yatıyor, kafasınıda sürekli yan bırakmak durumunda oluyoruz , artık yavaştan düz yatması lazım kafa şekli açısından ama kustuğu için pek yatıramıyoruz zaten oda sağa ya da sola çevirerek yatmaya çok alıştı. Birde tabi sürekli üst baş değiştirmekten bıktım bazen mendil koyuyorum ama her zaman mendille hallolmuyor
İlk altını al sonra emzir canım o yüzden kusuyordur ayakalarini falan kaldırıp sağ sola çeviriyorsun bezi yerlestirirken ve bebek istemsizce sarsılıyor o yüzden de kusuyor ilk altini al sonra emzir ben şimdi sma optipro kullanıyorum
Önce yaptığım zaman çok ağlıyo durmuyo o yüzden mecbur biraz emziriyorum
Hem mama hem meme emiyor ondan canim benimde ondan ikisinden birini azalt kusmasida azAliyor
Karıştığı için mi anladım mamayı azaltalım zaten doktorda öyle dedi az az sık sık
Canim benimde oyleydi bildigun 5 ss kuduyordu peynir kesigi gibiydi kilosu iyiyse mama verme sadece yatarken ver gece aylikn 500 kg alsa yeterliymis
Ben mamayi azaltim sadece gece birde sabah yani uc kez veriyorum ciddi derecede azaldi bir dene kilosu iyiyse tabi