Bebeğim kuvöze alindi

Bebeği sarılık yüzünden yoğun bakımda yatan var mi aranizda kaç gün böyle devam ediyor sürekli gidip emziriyorum ama gözümün önünde değil çok üzülüyorum bu konu hakkinda bilgisi olan var mı

@Hatice @admin

Hem yeğenim,hem kuzenimin çocuğu hemde görümcemin çocuğu kuvezde yattılar. Sarılık için ve nefes problemleri vardı. Yeğenim 2 gün de topladı. Kuzenimin çocuğu 1 haftaya yakındı ama nefes problemi olduğu için. Görümcemin çocuğu da 3 veya 4 gün yattı. Onda da aynı oksijen desteği verdiler. Ama sadece sarılık ise en fazla 2 bilediniz 3 gün yatırıyorlar. Cihaz sayesinde toparlanması hızlı oluyor. Sonra ki süreç beslenmesine dikkat edeceksiniz bol bol emzireceksiniz ve güneş ısınının faydalı olduğu saatlerde 5-10 dakika elleri ve ayaklarını tutmanız yeterli. Bu konuda doktorunuz bilgilendirme yapacaktır mutlaka ama Güneş konusunda da yapay zekadan fikir alabilirsiniz bulunduğunuz il için en iyi zamanlamayı söyler.

Geçmiş olsun. Rabbim kalıcı şifalar versin​:smiling_face_with_three_hearts:

Çok sağolun Çok teşekkür ederim sariligi yüksek çıktı nefesle ilgili bişey denmedi

@Leylacrv Gözünün önünde değilken endişelenmek, özlemek ve her gün gidip emzirmek için beklemek tarifsiz bir duygu. Çok iyi anlıyorum. Evet, bebeği sarılık nedeniyle yoğun bakımda yatan bir sürü anne var. Bu, yenidoğanlarda en sık hastaneye yatış nedenlerinden biridir. Yalnız değilsin. Ama çoğu bebek hiçbir kalıcı sorun olmadan tamamen iyileşir ve evine döner. Yoğun bakımda olması sadece yakın izlem ve fototerapi gerektiği içindir. Hafif-orta sarılık Yoğun bakım değil, serviste fototerapi ile 24-48 saat. Yoğun bakım gerektiren sarılık ise (değer genelde 15-20 mg/dL üzeri) Genellikle 2 ila 5 gün arası. Bazı bebeklerde 7 günü bulabilir ama çok nadir. Bebeğinin değerleri düşmeye başladıktan sonra bir gün daha gözlem yapılır. Yani 4 günde değerler normalse, 5. gün taburcu olabilir.