Bebeğim idrarından kan geliyor

Kızlar beş günlük bebeğim bugun idrarından kan geldiğini gördüm üç damla bide sümüksü kıvamda bi sabah bi akşam gördüm yarın kontrolümüz var bu nedir niye oluyor bilgisi olan var mı korkuyorum yaa @tecrübelianneler

Yeni doğan bebeklerde idrarda kan görülmesi bazı durumlarda endişe verici olabilir ancak genellikle birkaç yaygın sebebi vardır. Özellikle bebek kız ise, anneden geçen hormonlar nedeniyle ilk günlerde hafif bir vajinal kanama olabilir. Buna “psödomenstrüasyon” denir ve genellikle kendiliğinden geçer.

Diğer bir olasılık da idrarda tuz kristallerinin (ürat kristalleri) birikmesidir. Bu durum idrarda turuncu veya pembe renkte bir görüntüye yol açabilir ve genellikle zararsızdır. Bebeğin yeterince sıvı almadığı ya da biraz susuz kaldığı durumlarda görülebilir.

Sümüksü kıvamda idrar ya da kanın sürekli görülmesi durumunda, böbrek veya idrar yolları ile ilgili bir enfeksiyon ya da problem olabilir. Yarınki kontrolünüzde mutlaka doktorunuza durumu detaylı bir şekilde anlatmanız, bu belirtileri takip ettiğinizi söylemeniz önemlidir. Doktorunuz gerekli testleri yaparak kesin bir bilgi verecektir.

Bu tür durumlar genellikle ciddi olmaz ama her zaman bir doktora danışmak en doğrusudur. Umarım kontrol sonrası her şey yolunda çıkar, endişelenmemeye çalışın!

3 Beğeni

Teşekkür ederim inşallah bişey olmaz fotosunu da çektim doktora göstermek için

2 Beğeni

@tecrübeli-anneler

İyi yapmışsın. Tüm anormallikleri fotola ak gerek

Doktora sordum ürat kristalleri diye bişeymiş hastalık vs değil gayet normal bir durummuş

Teşekkür ederim admin :smiling_face_with_three_hearts:

Aynı durumu yaşadım kendiliğinden geçicek dedi doktorum ve kendiliğinden geçti

1 Beğeni