İlk başlarda bebeği sık sık emzirmek gerektiği için sütyen ile uğraşılmıyor. İlerleyen zamanlarda nasıl bir yol izlenir bilmiyorum.
Hamilelikte huy değişiminden dolayı galiba. Sutyensiz olduğumda sinirleniyorum.
Halbuki hamilelikten önce memelere özgürlük derdim.
@NURAN hanım siz daha önce doğum yapmıştınız bize ne önerirsiniz?
Evet, tecrübeliyim bu konuda az da olsa İlk gebeliğimden önce sütyensiz asla dolaşamayan biriydim ben. Keza ilk gebeliğimde de kemik ağrılarım olmadığı için hep sütyenle dolaştım diyebilirim. Fakat bebek doğduktan sonra ilk birkaç hafta bebeğin memeye alışması için ve bebek emerken yorulduğu için yarım saatte bir emzirmek gerekiyor. Ben o dönemde dışarı çıktığım zamanlarda emzirme sütyeni kullandım, evde olduğumda da sadece atletle dolaşıyordum çünkü evdeyken bebeği sık sık emzirmek gerektiği için emzirme sütyeni de fazla geliyor üstünüze, haliyle sütyensiz dolaşıyorsunuz. Ama inanın memenizde sütyen olmadığını bile fark edecek vaktiniz olmuyor o heyecandan. Tek düşündüğünüz bebeğinizin emmesi, doyması. O yüzden sütyen aklınıza bile gelmeyecek diyebilirim. Ben kızımı sadece 1 buçuk ay kadar emzirebildim, çok çabalamama rağmen sütüm azaldı ve doktora gittiğimde süt kanallarımın tıkandığını öğrendim. Birkaç tedavi, masaj vs uygulandı, hatta iğneyle memeyi uyarmaya bile çalıştılar fakat süt kanallarım açılmadı. Doktorum mamaya geçmem gerektiğini çünkü bebeğin günlerdir çok kilo kaybettiğini söylemişti. Fakat ben en büyük hatayı burda doktoru dinlemeyerek yaptım. Dış söylentilere çok kapılarak mamaya başlamadım, inatla kızıma olmayan sütümü vermeye çalıştım ve kızımın açlıktan idrarından kan gelmeye başlamıştı. Doktora götürdüğümüzde doktorun o günkü azarı hala kulaklarımdadır. Hâlbuki mama da zararlı bir şey değil ki. Elbette anne sütüyle karşılaştırılamaz ama mama da bir süt çeşidi sonuçta. Ben çevremdekilere çok kulak vermiştim ‘Aman sakın mama verme, sağlıksız çocuk olur’ söylemlerine falan. Günlerce kızımı aç bırakmışım halbuki, 4 yıl geçmesine rağmen hala da vicdan azabı çekerim
Mamayla büyüdü kızım ama Allah yanımda oldu ki tam 7 aylıkken kendiliğinden mamayı bıraktı kızım, ek gıda dönemimiz çok iyi gidiyordu çünkü. Biberonu da, mamayı da bir anda bıraktı. Bu konuya da değinmemin sebebi şu ; sütünüz kesilirse, gelmezse vs hiç üzülmeyin. Üzülmeniz sadece bebeğinizi ve sizi yıpratıyor. Lohusalık döneminde tek yapmanız gereken şey annelik iç güdünüze güvenmeniz ve dış söylemlere kulağınızı kapatmanız. Emin olun anneliğiniz size her şeyi öğretecek. Kızım mama aldı ve çok sağlıklı bir çocuk olarak büyüyor çok şükür. Anne sütü diye sakın kasıntı yapmayın. Ha uzun süre emzirme hissi içimde kaldı, inşallah Rabb’im bu çocuğumda nasip eder
Bu iki konudaki tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim. Uzun oldu, özür dilerim şimdiden
Pazardan tutkunun yarım atletini aldım ben kendinden pedli bişey bı siyah bı gri almıştım yıkayıp yıkayıp giyiyorum. Bir kaç kere yıkanınca daha da yumuşadı zaten tamamen pamuklu rahat yani. En azından ben rahat ettim
Ben çok severek ve isteyerek yazdıklarınızı okudum.
Meme kanalı tıkanıklığı/mastit önleme önerileri adı altında konu açarsanız orda detaylı paylaşmak isterim
@Cansu Tabi ki, açayım konu olarak
Ben önü açılıp,kapatıla bilen emzirme sütyeni kullanıyorum.Çok kullanışlı,rahat