Bebeğe leke yapan besinler

Hani büyüklerimiz anneler derler ya hamileyken dikkat et bunu şunu yerken çocuğa leke yapmasın

Bildiğiniz veya olan meyveler yiyecekler neler

1 Beğeni

Ben inanmıyorum besinlerin leke yaptığına ya da yapacağına. Batıl inanç bence. Öyle bir şey olsa doktorlar derlerdi şunu bunu yemeyin diye :blush:

4 Beğeni

Ciğere dokununca vücudunda bir yere dokunma derler​:face_with_hand_over_mouth:
Arkadaşlarımdan böyle çok hikaye duydum, öncesinde asla inanmazdım bunlara :face_with_hand_over_mouth:
Ama bu olay belli bir dönemde oluyor diye duydum, hangi dönem bilmiyorum tabi, belki de hurafe onu da bilmiyorum​:joy::joy:

2 Beğeni

Çileğin leke yaptığını duydum. Bu sene çok çilek yedim bakalım olacak mı

4 Beğeni

@Cansu İlk gebeliğim kışa denk geldiği için hiç çilek yememiştim. Ona rağmen kızımın ensesinde saçının içinde çilek zamanı çilek gibi nokta lekeler çıkıyor, 2 hafta içinde geri geçiyor. Çilek yemememe rağmen oldu bir de düşün :joy:

4 Beğeni

Çilek düşündün mü hiç hahahahah :joy:

3 Beğeni

Bir yerde de anne karnındayken sizi veya hamileliğinizi çekemeyen biri nazar ettiğinde oyle çıkarmış okuyunca geçermiş

1 Beğeni

Aşerdiğini yiyemezsen leke olur diyen de var.

5 Beğeni

@duygugillerdenbiri Hiç düşünmemiştim çünkü bol bol kış meyvelerinden yiyordum :joy:

2 Beğeni

Aaa evet bu var doğru :joy: hatta aşerdiğinde eşinin apar topar o şeyi bulmaya çalışması da bu inanıştan dolayı :joy::joy: biz annelerin de biraz şımarma sebebi​:face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

@Cansu o çilek yediğinde değilde mesela yedin ellerini yıkamadan vücudunda bir yerine dokunursan leke yapıyor. Ciğer, bazı çiçekler, balık vs o şekildeymiş.

2 Beğeni

Bu detayı bilmiyordum :sweat_smile:

1 Beğeni

Canım yediğin zaman değil de yediğinde elini yikamadan vücuduna dokunduginda oluyor bu bir gerçek

1 Beğeni

Çiçek de mi yani

1 Beğeni

Ben yaşamadım ve genetik olduğunu düşünüyorum bu durumun. Yaşayan varsa da tesadüftür diyorum :grin::face_with_hand_over_mouth::blush:

1 Beğeni

Saygı duyuyorum :cherry_blossom: @Hamiss

1 Beğeni

Evet @Anne bazı çiçeklerde de oluyor mesela gül sardunya gibi hatta koklarken burnunuza çok yaklaştırmayın diyorlar.

1 Beğeni

A ben koklarken inşallah hamile degilmisimdir şimdi hatirlamiyorum

1 Beğeni

Aaaa hayir yaaa bayramda bol bol kokladım kırmızı hemde Allahım yaaa​:woman_facepalming:t2::woman_facepalming:t2::woman_facepalming:t2::woman_facepalming:t2::woman_facepalming:t2::woman_facepalming:t2::woman_facepalming:t2:

1 Beğeni