Hani büyüklerimiz anneler derler ya hamileyken dikkat et bunu şunu yerken çocuğa leke yapmasın
Bildiğiniz veya olan meyveler yiyecekler neler
Hani büyüklerimiz anneler derler ya hamileyken dikkat et bunu şunu yerken çocuğa leke yapmasın
Bildiğiniz veya olan meyveler yiyecekler neler
Ben inanmıyorum besinlerin leke yaptığına ya da yapacağına. Batıl inanç bence. Öyle bir şey olsa doktorlar derlerdi şunu bunu yemeyin diye
Ciğere dokununca vücudunda bir yere dokunma derler
Arkadaşlarımdan böyle çok hikaye duydum, öncesinde asla inanmazdım bunlara
Ama bu olay belli bir dönemde oluyor diye duydum, hangi dönem bilmiyorum tabi, belki de hurafe onu da bilmiyorum
Çileğin leke yaptığını duydum. Bu sene çok çilek yedim bakalım olacak mı
@Cansu İlk gebeliğim kışa denk geldiği için hiç çilek yememiştim. Ona rağmen kızımın ensesinde saçının içinde çilek zamanı çilek gibi nokta lekeler çıkıyor, 2 hafta içinde geri geçiyor. Çilek yemememe rağmen oldu bir de düşün
Çilek düşündün mü hiç hahahahah
Bir yerde de anne karnındayken sizi veya hamileliğinizi çekemeyen biri nazar ettiğinde oyle çıkarmış okuyunca geçermiş
Aşerdiğini yiyemezsen leke olur diyen de var.
@duygugillerdenbiri Hiç düşünmemiştim çünkü bol bol kış meyvelerinden yiyordum
Aaa evet bu var doğru hatta aşerdiğinde eşinin apar topar o şeyi bulmaya çalışması da bu inanıştan dolayı biz annelerin de biraz şımarma sebebi
@Cansu o çilek yediğinde değilde mesela yedin ellerini yıkamadan vücudunda bir yerine dokunursan leke yapıyor. Ciğer, bazı çiçekler, balık vs o şekildeymiş.
Bu detayı bilmiyordum
Canım yediğin zaman değil de yediğinde elini yikamadan vücuduna dokunduginda oluyor bu bir gerçek
Çiçek de mi yani
Ben yaşamadım ve genetik olduğunu düşünüyorum bu durumun. Yaşayan varsa da tesadüftür diyorum
Saygı duyuyorum @Hamiss
Evet @Anne bazı çiçeklerde de oluyor mesela gül sardunya gibi hatta koklarken burnunuza çok yaklaştırmayın diyorlar.
A ben koklarken inşallah hamile degilmisimdir şimdi hatirlamiyorum
Aaaa hayir yaaa bayramda bol bol kokladım kırmızı hemde Allahım yaaa