Bebeğe isim nasıl bulunur

Merhaba anneler, tüm erkek isimlerini okudum. Anlamlarına baktım. İsimlerin karakteristik anlamlarına baktım. Beğenir gibi olduklarımı eşimle paylaştım. Yok orta noktayı bulamıyoruz. Siz bebeğinize nasıl isim buluyorsunuz

3 Beğeni

Bende bulamıyordum .internetdede iyi işim yok.Ben kəndi aklıma gələn işimi çok beyendim tam istədiyim gibi bir isimdi.onuncinde onu koydum senin için isim soyleyeyim belki aklına yatar.

MERT anlamı _ÖZÜ SÖZÜ BİR OLAN DEMEK .
ben bu ismi koymak istiyordum.fakat bizde deyilişi kaba çikiyordu…mərd deyiliyor bizde.bende ince isim istiyordum diye koymadık .

1 Beğeni

Eşim de iki, üç defadır bu isimi öneriyor. Akrabamızın ismi. Tanıdığım birisinin ismini koymak istemiyorum. Önerin için teşekkür ederim

2 Beğeni

Bende yakınlardan isim koymak istemiyordum eşimde oyle.
Onuncin bu ismi tərcih etdik çocuğumuza.sizede kolay gelsin​:blush:

1 Beğeni

@Cansu Biz eşimle sanki aynı ismi hissediyormuşuz gibi aynı ismi düşünüp karar veriyoruz ve bir daha da değiştirmiyoruz :blush: İlk kızımda Rüya adını filmde duyup birbirimize bakıp olur demiştik ve ikinci ismi olan Balım ismini de eşim doğuma 2 ay kala koymak istedi. Rüya’nın yanına da Balım ismini ekledik. Bu kızımda da Eylül’e karar vermiştik zaten ortada bebek çalışmaları yokken bile :joy: Nare ismini de ben çok istiyordum. Bu sefer de eşim dedi Eylül’ün yanına ek olarak Nare’yi koyalım diye. Hiç isim tartışması yaşamadık biz çok şükür :grin:

3 Beğeni

Biz de henüz tartışmadık ama isim konusunda ćok kararsızız.
İkimizin de ortak isime karar veremiyoruz
Bir gün yemek yiyiyorduk Tunahan olsun mu dedi ben de Tuna olsun dedim. Tamam der gibi olduk
Sonra Emre olsun dedi
Ben kızları üzen zibidi ismi gibi dedim.
Şimdi de Tuna isminden soğudum diyor
İçimde Tuna kaldı.
Arada bir birbirimize isim öneriyiyoruz ikimizin de tamam dediklerimizi göbeğime yazıcaz ve bir ben bir eşim sırasıyla silelim dedik
Sona kalan isim bebeğimizin ismi olsun dedik.
En önce Tuna ismini silersem sen de Emre ismini mi sileceksin muhabbeti oldu
60 gün kaldı hala isim bulamadık.
**Dışarıdan önerilerie de kapalıyız
Saçma sapan isim öneriyorlar bir tanesi haktan olsun dedi :unamused:
Sanki sorduk
Önüme gelen ismi belli oldu mu diyor.
Bin tane nasihat dinliyorum (bebek ismin yükünü taşır dikkatli seçin vs sanki bebeğin ismini sorduklarında abuzettin izzet paşa koyduk demişim gibi bir sürü tanımadığım insandan saçma sapan laf dinledim)
Onları da kırmayayım diye susuyorum birgün biri fena haşlanacak

5 Beğeni

Goktug inşallah

3 Beğeni

@Cansu Kızma bana ama eşinle konuşma şekliniz beni güldürdü, komik ve samimi geldi :grin::grin: Biz ilk kızımıza Rüya adını koyacağımızı söylediğimizde en başta benim babam 'Yok kabus olsun isterseniz ’ diyip dalga geçmişti :joy::joy::joy: Babam isimlerle de çok dalga geçen biridir (kalp kırma amaçlı değil, sevdiğinden) :grin:Sonra Rüya doğunca baktı bembeyaz tenli rüya gibi bir bebek, ağladı Rüya torunum diyerek :smiling_face_with_tear: Kayınpederimgil hiç hoşlanmadılar başta isminden ve kayınbabam asla ismiyle hitap etmesi bir süre (Aybalam diye sevdi hep bana garezi varmış gibi). Yine de moral bozmadım. Sonuçta eşim ve ben severek koymuştuk :blush:

3 Beğeni

Ya kendi yada eşinin ismine uygun işim koya bilirsin belki,veya baş harfinizle baslayan bir isim ne dersin :wink: @Cansu

3 Beğeni

cinsiyetini bilmezden once eşimle şoyle anlaşmıştık,eşim kız olursa sen erkek olursa ben koycam inşallah demişti.tamam demiştim,içime kız doğmuştu diye hemen anlaşmıştım dedigiyle :rofl::rofl::rofl:
Cinsiyeti oğlan ciktiginda .cəsur oğlum falan diyordum :rofl::rofl::rofl:ben koycam diyordu,hani hani sen isim buldunmu diyordum,hayır dogdugunda koyarım diyordu,yok canim oyle sey olmaz belki ben beyenmeyecegim o ismi diyordum :rofl::rofl:sora hep dedimki oyle bir isim olsun ki ,akrabalar sordugunda ismi ne ,ismi CESUR diyelim yer goy titresin :rofl::rofl::rofl:cesurum falan diye diye beynine soktum.ve bir anlaşmamazlık olmadı şükür rabbime isimkonusunda ikimizde beyendik bu ismi,Rabbim evlatlarimizi sağ salim kucagimiza almayı nasip etsin inşallah ,ve koydugumuz her isim için Allah hayır dua versin inşallah :pray:

2 Beğeni

Bekarken Yenikapı sahilde oturuyoruz dedim ki kız olursa Ebrar erkek olursa Mehmet olsun ismi çocuğumuzun. Benim bir hayalim vardı sazım olsun istedim oldu da ismini Zühre koydum. Kızım olursa da Ebrar eskiden beri aklımda. Mehmet ismi de Cihanın babasının ismi. Ailede ve çevresinde çok sevilen, sayılan bir insanmış, ben tanışamadım erken kaybetmişler. Neyse gün geldi çattı gebeyim artık cinsiyet de belli oldu. İsmi de belli ama bizden de birsey eklemek istiyorum Mehmet’in peşine. Çalışıyorum bir gün işyerinde ne olsun ne olsun diye de düşünüyorum. Ali olmaz, can olmaz çok sıradan derken Efe geldi aklıma ama bekledim hemen demedim Cihana bisey. Akşam oldu kayınvalideme gitti yemeğe. Yemeği yedik ben mutfakta bulaşıkları kaldırıyorum. Cihanla kayınvalidem de masterchef izliyorlar salonda. Şehir şehir geziyorlar o günde efelerin diyarına gitmişler… Kendi aralarında konuşurlarken annem Cihana efe olsa nasıl olur diye soruyor. Cihanın da hoşuna gidiyor Mehmet Efe. Sonra bekliyorlar ben geleyim diye bana söyleyecekler bu fikri. Ben geldim salona dedim ki benim aklıma böyle böyle bişey geldi bugün Efeyi eklesek nasıl olur. Onlar da aynı ismi düşündüklerini söyledikler. Birbirimizden bağımsız aynı ismi bulduk yavruma sonunda. Daha da düşünmedik üzerine Mehmet Efe kaldı böylelikle ismi :heavy_heart_exclamation:

4 Beğeni

Öyle doğru söylüyorsun.
Komik ve samimi bulmana çok sevindim.
Kocamı düşündükçe bile mutlu oluyorum içim sevgi doldu :smiling_face_with_three_hearts:
Her ailede yaşadığın durumların benzeri oluyor.
Moralini bozup eşinle tartışmamana çok sevindim
Siz de ilişkinizin temelinizi sağlam yapmışsınız :innocent::star_struck:
Seninle tanışan insanlar çok şanslı :innocent:

1 Beğeni

Bakalım hala düşünüyoruz tavsiyen için teşekkür ederiz :blush:

2 Beğeni

@Cansu Teşekkür ederim, utandırıyorsun beni :blush: Zaten eşimle isteyerek koymuşuz ismi, neden tartışayım ki boş yere diye düşündüm hep :grin: Evet, aniden evlenme kararı alsak da temelini sağlam attık galiba :face_with_hand_over_mouth: Kocana nasıl aşık olduğunu görebiliyorum burdan :grin::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Teşekkür ederim :star_struck: beni çok mutlu ettin. Gözlerim doldu :face_holding_back_tears:

2 Beğeni

@Cansu Dolmasın dolmasın gözlerin, gerçekler :smiling_face_with_three_hearts::blush:

2 Beğeni

@Cansu valla ben eşimide kırmamak adına kız da olsa erkekte olsa 2 şer isim seçtik biri bnm istediğim olsun biri eşimin diye. Ben seçerken Kuranda olmasına ya da anlamına baktım genelde birde kulağıma hoş gelmesine baktım. Eşim ise çocuk için çok uğraştık biz hep inşallah birgün olacak ben umut ediyorum diyordu o benim umudum olacak diyordu ondan umut istedi bende diğer başlıkta belirttiğim gibi hamile olduğumu nile bilmezken namaz kılarken çınar ismi olsun diye geldi bi anda kızda da ben anlamı güzel diye Asel seçtim eşimde ateş kuşlatından esinlenerek hüma’yı seçti.

1 Beğeni

:sparkling_heart: maşallah sağlıklı güzel ömrü olsun

1 Beğeni

Amin hepimiz bebekleri uzun ömürlü olsun inşallah :nazar_amulet:

3 Beğeni

Amin inşallah :pray::pray::pray: