Baş ağrısı

Merhaba 13 haftalık hamileyim baş ağrım oluyor ama böyle göz kararması, gözün önünde bişe uçması, kusma falan gibi şeyler olmuyor nette yazılanlar gibi şeyler olmuyor ya boynum omzum ağrıyor oluyo ya migrenim ve sinizütüm vardı ondan oluyo diye düşünüyorum şuan bile başımın tepesi hafiften ağrıyo ne yapabilirim sizde oldumu minik buz jeli var arada onu koyuyorum haftaya randevum var sorucam doktoruma

@Hamiş1

Merhaba :hibiscus: muhtemel nedenler;Boyun omuz ağrısıyla birlikte olması Gebelikte göğüslerin büyümesi ve uyku pozisyonundaki değişiklikler servikal kaynaklı baş ağrısı yapabilir. Gebelik hormonları bazen migreni tetikleyebilir, bazen de azaltabilir. Sinüzit varsa başın tepesi ağrısı tipiktir.Hafif dehidrasyon veya kan şekeri düşüklüğü Gebeliğin bu haftalarında sık görülür. boynuna ve omzuna buz jeli koy. Başının tepesine de koyabilirsin. Sıcak duş veya ılık bir havluyla boyun-omuz kaslarını gevşetir. Bol su iç. Susuzluk gebelik baş ağrılarının en sık sebebidir. Gün içinde 2-2.5 litre içmeye özen göster.Küçük ve sık öğünler ye. Kan şekerin düşmesin. Parmak uçlarınla şakaklarına ve başının tepesine hafifçe masaj yap.

6. Işıkları kıs, telefon/ekran süresini azalt.

1 Beğeni

Eczanede ölçtürdüm 8/5 tansiyonum oda 24 haftaya kadar olan durumlardanmış tabiki doktoruma söylicem bunuda baş ağrısı yapar sık sık beslen bol su iç dediler aslında çok içiyorum ama oluyo hal ağrım 3 gün iyiyim 3 gün ağrı var

Çok geçmiş olsun, benimde 2.ay başlamıştı 8.haftada falan böyle Bi baş ağrısı yoktu kafamı yerden kaldıramıyordum, normalde hiç ağrımazdı, yani çok nadir ama hamileliğin 8.haftası başlayıp 24.haftaya kadar hergün şiddetli baş ağrısı çektim, doktora söyleyince bana emara git dedi :person_shrugging: hamileler emara girermi gelde anlat, bazen günde iki tane parol alıyordum, çok şükür şimdi 33+4 teyim yaklaşık 2 aydır hiç ağrımadı, şeytan kulağına​:smiling_face: inşallah sizinki o kadar sürmez

1 Beğeni

Sizinki yüksek miydi düşük tansiyon mu ben dün ölçtürdüm düşüktü emara girdiniz mi peki

Nettede gördüm 24ncü haftaya kadar devam edebiliyormuş benimde sizin gibi başladı 8 den sonra ilk hamileliğimde birtek mide bulantısı olmuştu onun dışında rahatttım bunda baş ağrısı hayat kalitemide etkiliyor çalışıyorumda gitmek istemiyorum o derece artık