Bartholin kisti

Arkadaşlar merhaba benim doğumdan önce de bartholin kistim vardı doğum sırasında şırıngayla boşalttılar ama taburcu olup eve geldiğimde hemen tekrar şiştiğini fark ettim bugün de çok fazla ağrıyor bu durumu yaşayan oldu mu ne yapılabilir bunun için ameliyat mı olmam gerekiyor

Hamilelikte bende de çıktı şuan 8 aylığım geçen ay doktorum şırıngayla boşalttı tekrarlarsa doğumdan sonra ufak bi cerrahi müdahale yaparım o bölgeyi yakıyoruz bidaha tekrarlamıyor dedi

1 Beğeni

Tekrarlıyor ya​:pensive:

Benim tekrarlamadı şükür ama tekrarlarsa doktorun müdahale eder zaten korkulacak bi kistte değilmiş

Bende bekarlığımdan beri vardı hiç ağrı yapmadı bu güne kadar ama bugün ağrımaya başladı ve daha çok şişmiş

Bilmiyorum canım sen bi doktoruna göster ozaman demek ki sürekli ürüyor

1 Beğeni

Ameliyat olana kadar devam ediyor ben oldum benimki sağ taraftaydi sürekli olarak çıkardı ameliyattan sonra çok şükür düzeldi korkacak bişey yok yani gecmis olsun

Nasıl bi ameliyat biraz bahseder misin günden güne şişiyor doktora da henüz gidemedim korkuyorum

Bide daha dört ay önce doğum yaptım bebeğim sadece anne sütü alıyor ameliyat olabilirmiyim ki

1 Beğeni

Yok cnm olamassin sadece şırınga ile aldirabilirsin doktor bana kaç defa şırınga ile aldırdım dedi ben üç dedim TM hakkın dolmuş artık ameliyat dedi en az bir sene diye biliyorum 10sene içinde benimki aralıklı çıktı üç defa zaten belden vuruyorlar o da 40 dakika falan sürüyor yani o kadar zor değil de tabii çıktıktan sonra biraz zorlanabilirsinzatwn bir dahada çıkmıyor sağ tarafında genelde oluyor ama seninkini bilmiyorum

Benim ki sol tarafta bekarlığımdan beri var doğum esnasında ilk kez orda boşaltıldı sonra hemen tekrar şişti ama önceleri bu kadar ağrımazdı

Korkmana gerek yok ya ben gittim ilk doğum yapmıştım ben 12 sene önce ondan 40’ı çıkmadan bende bir şişlik oldu zaten gittim şırıngayla aldılar ikincisi aradan bir 3 sene falan geçti işte 3-4 sene ikinciyi de öyle şırın kaynağını aldılar üçüncüsü gene bir iki sene geçti aldılar dördüncüye de işte bu Şehitkamil Hastanesi’nde işte bizim burada Özge Gürbüz diye bir doktorumuz vardı baktı bunun kaç defa oldu dedi ben de dedim işte 3 defa oldu falan dedim 4 ameliyat dedi sabahleyin gel dedi ameliyat olacaksın dedi girdim bir saat tabii bekledim serum falan yedim ondan sonra işte iğne vurdular sırtından iğne vuruyorlar o biraz eğer sende panik atak yoksa rahat şey edersin ama pana kadar varsa benim gibi biraz zorlanabilirsin iğneyi vurdular vurduktan sonra zaten hemen başlattılar bir 20-25 dakika falan sürdü sonra yatağa getirdiler aynı günde mi Yok bir gün kaldım ertesi gün zaten çıktım yani zor bir şey değil ama rahatım en azından yaklaşık 3 senedir hiçbir şey yok tabii bir sorun var sağ tarafındaki ilişki esnasında kayganlaşma o salgı bezi onu alıyorlar kuruluk oluyor o da bir şey değil zaten onu kendine halledebilirsin zaten sana söylüyor ne yapacağını ama zor bir şey değil korkmana gerek yok

Ozamn emzirdiğim süre boyunca ameliyat olamam gidip tekrar şırıngayla boşalttırayım bunu ağrı oluyor die emzirmeye ara verip ameliyat olmamı istemi acaba sende ağrı yapıyormuydu şırıngayla aldırmadan önce

Evet canım ben de üzerine oturamıyordum işte şişti oturamıyordum o yüzden zaten gittim ya o kadar acıtmıyor bir iki saniyelik bir şey zaten ama sen emzirdiğin için çocuğu tutup da hemen almazlar ameliyata önce sütten kesersin sonra biraz işte zaman geçer öyle ama yine de bir doktora görün zaten şılıngayla alırlar eğer ilk defa çıktıysa veya ikinci defa çıktıysa ama 3 4 falan olursa

Anladım gerçekten çok teşekkür ederim şırıngayla aldırayım beni 1-2 ay idare etsin sonra ameliyat olurum tamamen kurtulmak istiyorum çok teşekkür ederim tekrar

1 Beğeni

Rica ederim canım ne demek sadece ya o bir iki ay gitmiyor ya en az bir iki sene rahat edersin zaten çocuğu sütten kesene kadar o şılınga sana yeter korkmana da gerek yok ayrıca ben teşekkür ederim

1 Beğeni

Merhaba bugün cesaretimi toplayıp gittim bartholin kisti için apse yapmış dedi şırıngayla boşalttı o sıvıyı kültüre gönderdi bana da on gün sonra kontrole gel dedi yanlız sadece ağrım geçti şişlik hâlâ duruyor

Meraba Bartolin olan hamile normal dogum yapa bilirmi?

Evet yapabilir çünkü bende vardı baya da büyümüştü doğumum başlayıp hastaneye gittiğimde alttan muayene olurken bartholin boşaltalım dedi aslında engel değil ama büyük dudaklar zarar görmesin die boşaltıldı normal doğum yaptım zaten

Çox teşekkür​:rose:

1 Beğeni