Bagirsaklarinin disarida olmasi durumu yasayan yardimci olabilir mi lutfen

Bebegin bagirsaklari disarida denildi icine gecmemis surec ne olur boyle bi durumla karsilasan var mi acil yardimci olabilir misiniz

1 Beğeni

Merhaba oncelikle cok gecmis olsun allah yardimciniz olsun…ben değil ama cok yakin arkadasim bu durumu yasadi…sadece bagirsaklari degil tum organlari disarida gelisti.tabi bu durum cok hassas bir durum cok soru sorup ustune gitmedim.cok doktor arastirdi cok doktor red etti deneyimsiz olanlar vs risk almak istemeyenler oldu.ama en sonunda bir doktorla anlasip sezeryan ile dogum gerceklesti bebegi alip ayni zamanda direkt ameliyata aldilar organlarini icine yerleştirip diktiler normalde bu tur vakalarda ileride de ameliyat gerekebiliyormus ama o bebise gerek kalmadi suan 1 yasinda ve cok saglikli bir bebek.annenin karni normal sezeryandan daha fazla uzun kesildi sırf bebek için…iki ameliyatta zor evet ama gercekten daha once bu ameliyati yapmis deneyimli doktor bulmaniz gerekli ve tamamen guvenmeniz.bu arada arkadasim hep yatarak gecirdi bu sureci ve dogumuda erken olmadi sanirim 36 37 de dogurdu…umudunuzu yitirmeyin lutfen tip cok ileride sizin durum arkadasimla benzer ben morel vermek icin yazmak istedim umarim saglikli kucaginiza alirsiniz allahtan umit kesilmez​:pray:🩷

3 Beğeni

Cok tesekkur ederim Allah razi olsun sizden insallah verdiginiz bilgiler benim icin cok kiymetli gercekten moral olarak cok cokuk bi haldeyiz doktorun ismini hangi sehirde oldugu bilgisini alabilir misiniz arkadasinizdan bizim uzman gorucek oyle net tani konucak en azindan bilinen doktorda yapmak bizim icinde iyi olur Allah razi olsun sizden

Arkadasim antalyada oldu.doktoru sordum cevap verince yazarim size.siz hangi sehirdesiniz? Sizin doktor icine girermi dedi bana cok enteresan geldi nasil olacakki acaba bu da bir umut.evet belki cogumuz ilk defa duyuyoruz korkuyoruz sizi anlamaya çalışıyorum. Ama tavsiyem tek doktorla kalmamaniz onlarda 15 16. Haftada ogrendi ve aylarca doktor kovaladilar emin olana kadar.inanciniz hic bir zaman bitmesin :pray:

Bizi de ankaraya sevk ettiler orda profesörler kesin tani icin bakicak falan henuz kucuk 13 haftalik bebegimiz icine girme durumlarini da orda konusun dedi bize asla tek doktorla tabi ki kalmayiz Allah razi olsun Rabbimize inancimiz tam ne verirse bizim icin hayirdir :palms_up_together::rose:

Kucucuk daha bebeginiz ama cok güçlü onlar insallah sizde saglikla kucaginiza alicaksiniz 🩷doktorun ismini ogrenince yazarim sana canim belki yararı olur.ankara da buyuk sehir ordada illaki iyi bir doktor cikar karşınıza onlar birbirine yönlendiriyor danisiyor zaten

Amin insallah cok sagolun Allah razi olsun bilgileriniz benim icin cok kiymetli iyi ki varsiniz​:palms_up_together:Rabbim hayirla hepimizin de bebegini kucagina almayi nasip etsin evet Ankarada tanidik var en iyisine bakicaz zaten

Allah senden de razi olsun Keske daha fazla yardimci olabilsem dualarim tum zorluk ceken anneler icin​:pray: guzel haberlerini bekliyorum buradan bilgilendir bizi

Canim doktor antalya memorialde prof. dr. Eftal avcı

Tamamdir Allah ebeden razi olsun senden de arkadasindan da insallah insallah guzel haber olurda heyecanla duyururum duanizi eksik etmeyin Rabbim size de hayirla kolay bi hamilelik ve dogum nasip etsin​:palms_up_together::rose::blush:

1 Beğeni

Amin inşallah cok teşekkür ederim 🩷

1 Beğeni

@Zehra8 merhaba aklima geldiniz az önce naptiniz acaba doktor vs ne dedi

Merhaba kardesim Allah razi olsun uzman doktorlar henuz kucuk oldugunu kesin teshisi koymak icin 20. Haftalara ulasmasini istediler detayli organ taramasi durumun ne olduguna o aralarda bakmak istediler bizde bi sonrakinde diger hastanenin uzman doktorlarinin goruslerine bakicagiz farkli doktorlarin fikirleri onemli bizim icin duanizda unutmayın bizi olur mu cok ihtiyacimiz var​:rose::palms_up_together:

Insallah guzel haberlerinizi bekliyorum Allah yardımciniz olsun bu gunlerde geçecek insallah :orange_heart::pray:

Insallah Allah razi olsun umutla dualarla bekliyoruz Rabbimiz bize hayir kapisi her zaman oldugu gibi bize yine gostericektir​:palms_up_together:

Merhaba son durumunuz ne oldu aynı şeyi bana da söylediler sonradan düzeldi mi cevap verirseniz çok sevinirim :pray::smiling_face_with_tear:

Merhabq kardesim son durumumuz soyle evet bagirsaklarin iceri girdigi detayli ultrasonda soylenildi fakat bagirsak disarida oldugu icin karacigeri de cekmisti disari karacigerinin birazi disarida umudunuzu kaybetmeyin bende bir umut halen bekliyorum dogumum da yaklasiyor dogum plani yapiyoruz bi kardesim bilgi verdi anne karninda bebege ameliyat yapiliyormus onu da arastiricam olmaz ise bizde artik zaten dogum plani yapilip bebegimiz ameliyata alinicak dogar dogmaz kapsamli hastanede bebeginize dualar okuyun bol bol hicbirsey imkansiz degil doktorlarin umutsuz soylemlerini dahi dusunmeyim Rabbimiz her seye kadir esmaul husna okuyun tespihle zemzeme okuyup icin sifa Rabbimizden devamli yapmaya çalışin

Rabbim yardimciniz olsun ondan vazgecmeyin onlar nasil bize siginan emanetler ise bizde onlardan vazgecmeyip umutlu olalim

Çok teşekkür ederim sizin için dua edeceğim inşallah bebeğinize sağ Salim kavuşun :pray::pray::pray:ben de dahil Peki kacinci haftada dışarıda demişlerdi size ve detaylıya kadar hep dışarıda mı kaldı bağırsakları

1 Beğeni

11 12.haftada olmasi lazim zaten organ olusumlari hepsi once disarida oluyor iste bebek büyüdükçe organlar da yerine geciyormus bu karninda bi defekt oluşunca iceri gecmiyormus 12.haftalarda iste yerine gecmesi gereken zamanlarmis bebegin buyumesi beklendi anlayamadi doktorlar net degil hicbir ultrason cihazi o yuzden 23.cu haftada dista gorulmedigi soylendi fetal mr istendi dogum plani icin ilacsiz radyasyonsuz mr o orda da gorulmedi disarida iste dosyalarla beraber kapsamli hastanede incelenicek dogum ve ameluyat plani olucak bakalim orda neler soylenicek uzmanlar perinatologlar dua ediyoruz insallah Rabbim sagligina kavustursun tek sıkıntımız bu Allah yardim edicektir elbette bende sizin icin dua edicem kacinci haftadasiniz