Bacak boyu kısa denildi

30 haftalık hamileyim bebeğin bacak boyu kısa denildi şu zamana kadar gittiğim tüm doktorlar herşeyin seyrinde ilerlediğini bir sorun olmadığı söylüyorlardı bu sonradan olabilecek bir durum mu detaylı ultrason da herşeyin normal olduğunu söylemişlerdi

1. Haftada banada soyledi doktorum geriden Geliyor diye hersey normal ilerlerken 32 haftada tekrar gittim hala ayni geriden geliyor genetik olabilir dedi stres yapma dedi doktorum

Valla canim bana 36 haftaya kadar hersey normaldi 37 de dogurdum doguma girmeden baktilar bacak boyu kisa dendi ama dogdugunda kisalik yoktu o bebegin durusuyla alakali da olabilir cihaz olcemiyo iceride bebegin durusu farkli diye cok sukur hic bisi yok

1 Beğeni

Ultrasonda her zaman yanlış ölçüm ihtimali vardır. Bu güne kadar etrafımda kaç bebeğe bacak boyu kısa dedilerse doğduğunda hepsi normaldi. Çok sık konan bir teşhis bu. En son tanıdığım birine de bir bacağı diğerinden kısa demişler, doğdu bebek öyle birşey yok. Canını sıkma gelişim bebeklerde baştan ayağa doğru olduğu için şuan için kısa olsa bile normal ölçüyü yakalar ilerleyen zamanda.

2 Beğeni

Bana da bugün bir bacağı diğerinden kısa dediler ayrıca plesanta rahimin üstünde risk var dediler,yukarı çıkmış olmalıymış 24+5 deyim bugüne kadar her şey çok normaldi doktorum devlet hastanesinde genç bir hanımefendi aldıgı eğitim bu yönde mesleğine saygılıyım fakat detaylıya da 3 hafta önce girdim bir şey yoktu araştırma hastanesinde hoca olan bir perinatolog baktı.Bugün hayata küstürdü kadın doktor beni çok bunaldım yarın başka bir doktora randevu aldım tekrar detaylıya gideceğim perinatoloğa umarım hee Rşey yolundadır.

1 Beğeni

Çok iyi yapmışsınız başka bir doktora görünme kararı vererek. Benim de plesantam aşağıdaydı, perinotoloğa gittiğimde bunu sormuştum o da “evet aşağıda ama yukarı çıkma ihtimali olduğu için 28.haftaya kadar biz bunu anneye söylemeyiz bile” dedi. Hakkaten 28.haftaya yakın yukarı çıktı benimki de. Ama o vakte kadar kendi araştırıp okuduklarim ruh halimi mahvetti. Dua edin, gönlünüzü ferah tutun herşey yoluna girer inşallah.

1 Beğeni

Hiç korkma bile bana da dendi doğum yaptım alakası bile yok

1 Beğeni

Nasıl rahatlattın beni doğum için Brezilya’ya uçacağım aracımızı sattık uçak biletimizi aldık uçuşu bekliyorken böyle bir şey oldu umarım her şey yoluna girer :pray:t2:

Her hamile böyle şeyler duyuyor maalesef. Siz iyi olanı düşünün. Plasentası yukarı çıkmadığı halde pozitif doğum hikayesi olan bir arkadaşımız da var burada. Bacak boyuyla alakalı bir sıkıntının da kalmayacağına inanıyorum. Bunu o kadar çok kişiye diyorlar ki, ama nihayetinde sorunsuz doğuyor bebekler.

1 Beğeni

Ben bu yazdığımdan sonra farklı 2 doktora daha gittim hiçbir sorun olmadığını söylediler sizde içinizi rahat tutun farklı doktora gitmek en mantıklısı

Banada dediler sonra korkcak bisey yok dedi sende uzun değilsin dedi sana çekmiştir dedi :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

40 haftalık doğum yaptım bana da aynısı dendi doğar doğmaz ilk bacağına baktım gayet de sütun gibi maşallah hiç kısalıkla alakası yok.:rofl: Pozisyon dan dolayı yanliş ölçebiliiyolar içinizi ferah tutun.

Hiç korkutma kendini​:blush:

Başka bir doktora tekrar detaylı yaptırdım… bir bacağı arkada kaldığından sağlıklı ölçüm yapamadığını söyledi.bana göre bir sorun yok bacaklarında dedi. Fakat bu eşi aşagıda kısmı doğru Plesanta previa 28. Haftaya kadar düzelmesini bekleriz dedi sanırım bu böyle devam ederse normal doğum da riske giriyormuş Brezilya da doğum yapacağım nasıl anlatacağım oradaki doktora çok stresliyim

1 Beğeni

Plesanta previa literatürdeki adı olduğu için yurt dışında da söyleseniz doktorlar anlar direkt. Normal doğum denemiyorlar bile, sezaryen oluyor tanı kesinleşirse.

Bana da devlet ben kisayim esim uzun dediki esin uzun mu bebek uzun olcak bacak boyu uzun demisti simdi ki ozel doktor da kisa dedi cok bence strest yapip kafana takma allah saglik versin oncelik insallah

Sanırım bu dönemlerde stres hormonlarımızla tavan yapıyor düşünemiyoruz Teşekkürler :pray:t2:

En kolay, en sağlıklı şekilde tamamlansın inşallah süreciniz​:palms_up_together:t2:

Bence de kafaya takmamak lazım… ölçümlerde çok sağlıklı olmuyor kimi zaman benim doktorum da iki farklı cihaz vardı ikisiyle de ölçtü bak ikisi arasında bile 1 haftalık fark çıkıyor dedi

Bence de hic birinin bir dedigi tutmuyor motive kim veriyor sa once bozana sonra moral veren doktora gidiyorum artik hem ozel hem devlet yapıyorum :smile: