Canım sen azerbaycan dilini bilmiyorsun diye bu kızın anlatdıklarını anlamazsın ki.
Film izleyerek dilimizi birazda olsa çözmeye başlaya bilirsin,ben azerbaycan dizisi hiç izlemedim hep türk dizisi izledim çocukluktan beri,o yüzden türk dilini anlıyor ve konuşa biliyorum rahat.
Ama böyle ders demeyelimde,sormak bilgi edinmek istediğin ne olursa sora bilirsin severek yazarım,mesela şunu yazdım tercüme edermisin desen veya bu kelime azerbaycan dilinde nasıl söyleniyor desen bu şekilde yardımcı ola bilirim.
Kelime bazlı çalışmak daha mantıklı geldi zaten şimdi bana da. Yok zaten o videodaki sizlere göre anlatılıyor beni zorlayacaktı Teşekkür ederim çokk Ben klavyemi Azerice yaparak başlayayım
Aslında aynı dil gibi sadece Bizde olan bazı harfler sizde kullanılmıyor mesela Ə yerine E kullanıyorsunuz,X yerine H kullanıyorsunuz.Örneğin Əl/El , örneğin Xəlil/Halil.
Hepsi düzgün yazılmış ama “Nəcə” değil "Necə"yazmalıydın. Bi tek onun yazılışında hata yapmışsın ama ilke göre güzel konuşmaydı sen bu dili çözeceksin