Azerice Öğrenme✍️

Canım sen azerbaycan dilini bilmiyorsun diye bu kızın anlatdıklarını anlamazsın ki.

Film izleyerek dilimizi birazda olsa çözmeye başlaya bilirsin,ben azerbaycan dizisi hiç izlemedim hep türk dizisi izledim çocukluktan beri,o yüzden türk dilini anlıyor ve konuşa biliyorum rahat.

_

1 Beğeni

Opsoyo, aniyo, oppa, kopi, kamsamnida, annyeonghaseyo ahahaha ilk aklıma gelen gelimeler​:sweat_smile::sweat_smile:

1 Beğeni

Ama böyle ders demeyelimde,sormak bilgi edinmek istediğin ne olursa sora bilirsin severek yazarım,mesela şunu yazdım tercüme edermisin desen veya bu kelime azerbaycan dilinde nasıl söyleniyor desen bu şekilde yardımcı ola bilirim.:ribbon:

1 Beğeni

Kelime bazlı çalışmak daha mantıklı geldi zaten şimdi bana da. Yok zaten o videodaki sizlere göre anlatılıyor beni zorlayacaktı:smiley: Teşekkür ederim çokk​:hugs::hugs: Ben klavyemi Azerice yaparak başlayayım :smiley:

1 Beğeni

Olur arkadaşım, seve seve yardım ederim,sende hiç çekinme acaba çokmu sıktım diye olurmu?:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Zaten Azerbaycan klavyesi türkle aynı,

farklı yanı o ki, ə harfide var Azerbaycan klavyesinde :smiling_face_with_three_hearts:

Minnettarım teşekkür ederim​:hugs::hugs: Buradan yazarım :hibiscus: Yapmışlığım var biliyorum az çok​:nerd_face:

1 Beğeni

Ahahahah ah hep kore kelimeleri bunlar :rofl::rofl::rofl: ama basarili :+1::+1::+1::+1::grin::grin::grin:

1 Beğeni

Ben öğrenmek isterim hadi başlasın dersler :school:

1 Beğeni

Ay seve seve bana da pratik olurdu ogretmenlik okuyorum cunku :see_no_evil::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

“Kore Dili öğrenmek isteyenler içeri” başlıklı bir konu açarak başla gelelim :grinning:

1 Beğeni

Ahaaa :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil: heyecanlandim peki tamamdir :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: yarin gun ici yapmam lazim :see_no_evil::heart_eyes:

2 Beğeni

Tamam bende yan dal olarak hahaha Korece’ye adım atabilirim :clap:t2:

1 Beğeni

Beklerim ben de o zaman :grin::heart_eyes::kissing_heart:

1 Beğeni

Salam,necəsən əfsun,Azərbaycan dilində nələr öyrənə bilirsən?:smiley:

Soruma Azerbaycan dilinde yanıt ver Hadi​:wink:

“E” harfini biz “Ə” olarak seslendiriyoruz demiştim biliyorsum zaten.:wink:

1 Beğeni

Salamlar, hələ başlamamışam, axşamdan bəri özümü xəstə kimi hissədirəm :smiling_face_with_tear:. Nəcə öyrənmək gərək bilmirəm daha​:smiling_face_with_tear:

Aslında aynı dil gibi sadece Bizde olan bazı harfler sizde kullanılmıyor mesela Ə yerine E kullanıyorsunuz,X yerine H kullanıyorsunuz.Örneğin Əl/El , örneğin Xəlil/Halil.

1 Beğeni

Ə harfi a harfine mi e harfine mi karşılık geliyor? :thinking:

1 Beğeni

Bazı sözlerde “E” yerine bazı sözlerde ise “A” yerine.

Senin adın ”Zühre" ama bizde “Zöhrə” deniyor :grin:

“Ü” yerine"Ö" kullandık "E"yerine “Ə”

Ama her sözde “Ü” harfini “Ö” yapmıyoruz.

Mesela “Gülş"e"n” bizde ise "Gülş"ə"n deniyor .:upside_down_face:

Sizin “e” bizde hep “ə” olarak da geçmiyor.

Mesela_. Sizin dilde “sevdim” bizim dildede “sevdim” olarak geçiyor

1 Beğeni

Bunu kendinmk yazdın??:heart_eyes::smiley:

Hepsi düzgün yazılmış ama “Nəcə” değil "Necə"yazmalıydın. Bi tek onun yazılışında hata yapmışsın ama ilke göre güzel konuşmaydı :smiley:sen bu dili çözeceksin​:handshake: