Arkadaşlar türkiyede farklı ola bilir diye düşünerek böyle bir konu açıyorum,bilgisi olanlar var mı? Özelde sezeryan olmadan önce testler yapılıyormuş,ameliyyata girmeden önce doğru mu? baya pahalıymış bu testler,herşeyi komtrol edip sonra ameliyat ediyolar mış
Mən Hayac clinic də yoxlanışda oluram amma hələ ki,elə bir məlumatım yoxdur.Dövlət və ya özəl məncə analizlər mütləq götürülməlidir.
ben özelde olucam ameliyyat ama devlette kayt yaptrmıştım her ay da testlere gidiyorum ultrasona devlette.Bu aymda da devlette testler verdim yine kandan çatı muayenesi fln,özelde ameliyyat olucam orda da mı test vermeliyom?
Onu deqiq deyə bilmərəm çünki Mən Oğlumda Dövlətde keser oldum Məndən bəzi Analizleri Götürdü hekim Orda Ancaq Ki Bezi analizleride özümüz verdiridk hekim yazdı pulu verdirdik O zamanlar karona zamanları olduğu üçün mən karonadan da Analiz vermişdim Birde Bu sefer İstəyərəm ki özəl balninese doğumum olsun Dövlətde adama baxan Yoxdu Təsüf Mən neçə gün ne zulumler çəkdim bir nefer gəlib mənə kömək etmedi həmde ki Özümlə hərşey aparmaq məcburiyyətində qaldım mesestiralar falan adamı bezdirir ancaq Ozəldə ödəniş edirsen fiso hem yaxşı baxırlar həmde ki mesestiralar adamı bezdirmir iki deqiqeden bir Uşağa Yaxşı baxmaqları üçün Mən Onlara pul verirdim ki Uşağa yaxşı baxsinlar vermeyende pul falan baxan yoxdu Vallah ancaq özəl balnisede ödənişini edib Rahat olursan
Canim Dövlətde Konturuleler pulsuzmu edirlər
evet herkes devletten şikayetleniyor bakımı çok kötü ancak para peşindelet
Sezeryan dogumu mecbur halde yapiyor doktorlar.
Normalde sezeryan yaomiyorlar.
Yapmak için bir anormal nedeni olmali.
Sezeryan yaptirmak için orda hemşire oluyor ona para veriyorlar ki ,bebek donmemiş veya kordon dolanmışp, bebegin kafasi büyük diye normal dogamaz diye hemen alinmali ameliyata .
Boyle bir sorun yaziyorlsr sora cerrah ameliyats alıyor kagidi gorunce.
Sizde yaptiracaksiniz ,cunki sezeryan olacak sizdede.
Ve ameliyata girince belge veriyor cerrah,onu imzaliyorsun ki ben ameliyata girmeye raziyim her sorunu kabul ederek.
Yani ameliyata giren e her şey ola bilir ole bilir Allah korusun falan filan diye boyle belge imzalatacak.cerrah yadaki yanindaki.
(Testler konusunda bilmiyorum bilgim yok arkadaşim)
Bilgim buydu diye paylaşmak istedim.
aslında sigortalı yani (10 nömrəli qadın xəsdəxanası) var ya oraya gidiyorum devlette para almamalılar kanunen ama dilenciler var 2 manat 3 manat sidikden(idrardan) test parmaktan kana test bide ultrason para istiyilar ama gah veriyorum gah da vermiyorum
benim doktor sezeryan olucağmı biliyor ama testler konusunda birşey soramamıştım şimdi bir kaç arkadaş diyor ki testler vermelisin çok pahalıymış o da özelde 400 500 manat
Bilmiyorum ,o kadar pahalı olmaz.
Özel diye oyledir belki.
Devletde inanma oyle olsun
Aynen canim istiyorlar Verməyincə Ağızları əyilir pilusda yaxşı baxmırlar
başımızın sadakası olsun diyip veriyorumhem sigortadan para alıyolar hem bizm gibilerden hem de maaşdan gözkeri doymuyor
Heç də əyilə bilməz ağızları əgər deyiblərsə ki,
Yaninda rəfaqətci qalmasin biz baxacıq flan.
Onda açanı çıxacaq baxâcaqlar mənnən heç kəs pul istəyə bilməz istəsə pazdıyacam.
Diyəcəm mən sizə yalvarmamışam e mənə baxın siz ozuvuz demisiz.
İndide baxın.mənə xoşdue ele mene baxmagiviz.
Təbiki istəyərəm anam baxsın rahat.
Həmin an ele pul istəyən mesestra ya deyərəm ki ,indi mən yoldaşıma deyim getsin həkimə desin ki pul tələb edirlər məndən əgər baxan deyildizsə veya deyilsizsə qoy özümüz gələk baxaq.
Xeyr ola xam tapiblar?
Özüdə mən yeni doğmuş olacam sinirim tepemde olacaq.hamini oazdiyaram ele şey olsa
Yox canim ben Bütün analizleri hekim Ozele yazıb hamsida bahalı artıq 3 aylıq olmuşam Mən ne sidikdən falan analizi götürmür hekim çünki onu Dövlətde vermek olur ona görə götürmür Uzide ki uşağa qalandan düşməmisəm dovletde Dovletde tanış qız var o uziye düşüb deyir başdan sordu baxilar birde ulturason uşağın kağızını vermiler Nebilim menim ağzım Dövlətden yanıb Mən çox qorxuram o Dövlətde işləyən celatlardan
Mən Genecede qalıram Burda İstanbul Genetik Kilnikada düşürəm uziye Çalisiram Tez tez düşməyəm ayda 1 dəfə falan düşməyə çalışıram Hekimden olsa deyər Hərgün duş əvvəl eləcə inkişafa baxmaq 20 manat idi keçen ay gedende 25 istədilər duzdu menim Hekimim dovletdedi ordada da qeydiyyatdayam ancaq ki Orda Deyirler guya uzi yoxdu Məndə mecbur ozele gedirəm Ozəldə yaxşı baxırlar Düzdü ancaq inanki men hər dəfə hekiminde yanına gedende pul veririk adi bir resept yazır ona Birde meni ora qeydiyyat edende dilinen dedi ki 10 manat ver sota salmışam
Can sizdə yenə yaxşıdı mən 93 azn ödəyirəm 1 uziyə)+ düşük riskim olduğu üçün elə olur ayda 3 dəfə düşürəme))
Ayda ne cox @FidanUğur
Men uziye dovletde girirem bir uziye giriş de ödəyirəm reseptin de.
20 AZN.
Merhaba ben özelde sezeryan olmustum dr kontrolü dışında öyle testler hatırlamıyorum belki normal doğumda mı öyle oluyor bilmiyorum
2 dəfə icbari tibiii sığortası olan Xətaidə yerləşən Respublika Perianatal Mərkəzində olmuşam dilləri ilə 25 azn istəyiblər halbu ki,1 qəpikdə verilməməlidir.Yaxşı baxsın,qarğış etməsin,nəfsi qalmasın deyə deyə vermişəm orada) nəyin ki,özəl.
Nəfsi qalmır cunki olaraq onun ucun maaş verilir.
Bizdə eləyike söz yox,ama əslində verilməməlidir.
Onlar öhdələrinə göyürüb və ailə üzvümün qalmasına icazə vermirsə onda canları çıxacaq baxâcaqlar.
Allah körpələrimizi bizə bağışlasın əsas amin