Kızlar 40 ımın çıkmasına 10 gün var kızlar nasıl korundunuz bide doğumdan sonra ki ilişkide acı oluyormuş doğrumu
Acı olmuyor ya
Bişey sorucağım 36. haftadayım ilişkide ola bilirmiyim acaba ?
İlişkiye girmemeni tavsiye ederim bebek açısından risk oluşturur çünkü artık kafası aşağıya doğru dönmüştür
Kirkin cikinca hrmen yapacaksin diye düşünme.kendini ne zman iyi hissedersen o zman yap.bebek olmadan once nasil korunuyorsan öyle korun
Bende iliskiye girmemeni tavsiye ederim sanada zorluk olur bebek artik yavas yavas asgiya dogru inmiştir.dogumu tetikleyebilir iliski
Benim de çok yanmıştı, bi kaç defadan sonra normale döndü zalain diye bir krem kullanıyorum tahriş için
He tamam çok kararsızdım ne yapacağımı bilmiyordum teşekkür ederim
Teşekkür ederim
Ben sezaryen doğum yaptım bende de acı oldu daha doğrusu yanma hissi oluştu iki ay bitene kadar eşim beklemek istedi canım yandığı için. Şuan normale döndü sorun yok. Ben spiral taktırmak istedim ama eşim izin vermedi kendine eziyet etme dedi. Kendisi korunuyor. Prezervatif kullanmasına rağmen içeri boşalmıyor (çok açık yazdım kızlar kusura bakmayın)
Canım hemen olmak zorunda değil tedirgin oluyor insan ama acı olmuyor kasma kendini yeter. Tabi bu kişiden kişiye de değişir. Bunu en iyi sen bilebilirsin ama dediğim gibi kendini kasma ve rahat ol yeter. Kendini hazır hissetmiyorsanda bekle Kasım 2024 konusu imiş sonradan fark ettim. Ama postalarda yeni açılmış konu gibi çıktı karşıma
Canım doktorun özelikle birşey söylemedi ise yani yasak koymadı ise eşinle birlikte olmanda sıkıntı yok. Hatta son zamanlar da doktorlar kendileri öneriyor. Rahim kaslarını spremler yumuşatıyormuş. Son haftalar doktor önermişti bana misal.. canım konuyu Yeni açıldı sandığım için yazdım. Bir sene olmuş
Ben yeni hamile kaldım daha kesem henüz oluşmadı doktora gittim erken dedi ve ilk 3 ay ilişki olmamasını söyledi sizce de normal mi 3 ay olmaması
Sebebini söyledi mi canım, bana sakıncası yok girebilirsin demişti
Hayır söylemedi daha çok yeni hamile olduğum için mi dedi bilmiyorum kese kalp atışı oluşmadı diye mi bilemedim sormakta istemedim o an da doğrusu nedir bilmiyorum
Anladım canım 3 ay uzun geldi sadece, gittiğinde sorarsın en azından için rahatlar
Bazı gebelerde riskli görebiliyor doktorlar ilişkiyi. Kanama açısından düşük tehdidi olmasın diye yasaklamıştır. Rahim boyuna, kalınlığa fln bakılıyor ya. Doktorunuzun dediğini uygulayın. Ha bazen Doktorların söylediği tatmin etmeyebiliyor sizde de öyle bir durum oluştu ise başka doktora gidip fikir almak lazım. Şahsen ben doktorun dediğini aklıma yatmadı ise veya verdiği ilaç başka doktora giderim en azından içim rahat olur.
Genel olarak her gebelikte ilk 3 ay ilişki otomatik olarak yasak değildir.Yani herkes için “ilk 3 ay ilişki yasak” diye bir kural yoktur.Ama bazı durumlarda doktor özellikle yasaklayabilir.Çünkü ilk 3 ay (özellikle 12. haftaya kadar) düşük riski daha yüksek olduğu için, şu durumlarda ilişki yasaklanabilir veya ertelenir:
Düşük tehdidi (kanama, ağrı, kasılma) varsa
Rahim ağzı yetmezliği riski bulunuyorsa
Çoğul gebelik (ikiz, üçüz vb.) durumlarında bazen doktor önlem olarak kısıtlayabilir
Daha önce düşük veya erken doğum öyküsü varsa
Plasenta (eş) ile ilgili sorun varsa (örneğin plasenta önde yerleşmişse)
Eğer gebelik sağlıklı ilerliyorsa, anne adayında bu risklerden biri yoksa, doktor izin verdiği sürece ilk 3 ayda da ilişki genellikle sakıncalı değildir.
Araştırma da bu şekilde
Ben de o yüzden sordum risk vs varsa bilinmeli, 3 ay ilişki yasak dediyse sebebini söylemesi gerekiyor doktorun ona göre daha da dikkat edilir genel olarak
Hiç bir risk vs yok ilk gebelik ve çok yeni ultrasonla da baktı kese daha oluşmamış ama duvar kalın dedi. Sanırım doktorun genellemesi gibi geldi bana da ezber yapmış gibi pat pat anlattı
O zmn emin olmak ve içinizi rahatlatmak açısından farklı bir doktora görünün. Öncesinde araştırın, sorun ona göre yol izlersiniz.