Merhaba hanımlar bu mutfak sanki çok masraflı gibi bu konuda çok dertliyim. sizin aylık mutfak masrafınız tahminen ne kadar
Aylık 7-8 bin gidiyor mutfağa
Hicbir bilgimin olmamasi kayinpederim karşılıyor market kasap pazar alısverişi onda salçanin fiyatini sorsan bilmem
Haftalık 2 yapıyoruz
Gerçekten mutfak çok masraflı haftada en yüksek 3 bin gidiyo ayda 8 9 bin civarı gidiyo
Biz ihtiyaç oldukça alıyoruz ortalama ayda 5 bin gidiyor daha pazar masrafı yok sebze meyve tarladan geliyor. Bu ne arkadaş be yıldık.
Alış veriş ediyoruz mutfak için lazım oldukçada alıyoruz 1.600 tutuyor aya.
@a_baby1 Mutfağa iki parça bir şey alsan zaten en az 1000 TL tutuyor. Sizde 1 aylık mutfak masrafı nasıl 1600 TL olur Türkiye gibi bir yerde ? Hiçbir şey yiyip içmiyor olmalısınız ki 1600 TL tutsun. Yarım kilo tavuk 70-80 TL, bir etin kilosu bile 500-600 TL olmuş. Bir de Kadıköy’de oturduğunuzu söylemiştiniz, pahalı semtler orası
2 haftada bir pazara gidiyoruz, herşeyden abartısız yarımşar kilo alıyoruz, en az 700 TL ödeyip çıkıyoruz. Herşeyin kilosu artmış. Aylık Migros’tan, Şok’tan vs ev alışverişi yapıyoruz, abartısız 5 bin TL ve üzeri ödeyip çıkıyoruz. E her ne kadar aylık alışveriş de yapsan illa ki evin eksiği oluyor. Haftalık da en az 500-600 TL de ek masraflara gidiyor. Aslında hesaba vurduğunda 3 kişilik bir hanenin aylık asgari gideri 10 bin TL. O da gezmeye dışarı çıkmazsan. Gezmeye dışarı çıkıyoruz 2 haftada bir, zaten 400 TL. miz yol paralarına gidiyor. Burdan merkeze gidiyoruz, iki kişi gidiş dönüş dolmuş parası 160 TL yapıyor. Kişi başı 40 TL. Şehir içinde de bir yerden bir yere gitmek sıkıntı, dolmuşlar sürekli gelmiyor. Taksi tutuyoruz, en az 250 TL de ona gidiyor. E basit bir yerde yemek yesen 3 kişi 500 TL ödeyip kalkıyorsun. Hoopp gitti 1000 TL. Doya doya gezemiyorsun bile. Karnını doyurup geliyorsun. Herşey uçuk fiyat ve hayatın gerçekleri ve ülkenin hâli. Allah sadece asgari ücretle çalışanlara yardım etsin cidden. Bu hesaplamalarla sizi sıktıysam kusura bakmayın kızlar ama kanayan yaram haline geldi ekonomi maalesef.
Hele de bebek ihtiyaçları. Eylül’e mama kullanıyoruz. Gerçekten Allah’tan alacak durumumuz var da bir kutu mamaya 200-300 TL verebiliyoruz. Ve bu mama da 3 gün gidiyor sadece. Aylık 2000-3000 TL Eylül’ün mamaları tutuyor zaten. Alacak durumu olmayanların bebekleri aç kalıyor emin olun. Sonumuz Afrika sefilliğine doğru gidiyor. Allah yardımcımız olsun Ağlayarak yazıyorum bunları şu an inanın
Kadıköyde aylık 1600 ha
Haklısın. Çarşıya gidip gezmek bile lükslük oldu. Benim de ekonomi kanayan yaram oldu.
Ben cok üzülüyorum alacak durumu olmayan iki lokma ekmege muhtac olan insanlari düşündükce hep diyorum Allahim biz iyi kötü geçiniyoruz bulup yiyoruz sen olmayanlara ver bizden cok onlara ver diye Rabbim hepimizin yardimcisii olsunn
Mutfakta abur cubura para harcamıyoruz o kadarda o yüzden) ve meyve falan da çok yiyen değiliz eşimde bende. Meyvede arada bir alıyoruz canımız çekerse.)
Hep 1600 tutmuyor tabiki. Bazen 2000 bazen 2500 tutduğu oluyor.)
İmkansızı başarıyomuşsunuz vallahi tebrikler
Sadece meyve olarak düşünmemek lazım. Abur cubur biz de pek almayız. Binde bir canımız çekerse ama yine de aylık mutfak giderimiz hiç 2000-2500 tutmadı. Keşke tutsa. Şu devirde büyük başarı sizinki. Çok ucuz bir yerden alışveriş yapıyor olmalısınız
Aslında öyle,pahalı almamaya çalışıyorum. Mutfakta kullandığım ürünlerin düşük fiyata olanlarından alıyorum. Etkisi iyi oluyor diye onları kullanmaya devam ediyorum. teşekkür ederim.)
Yorma kendini boşa kürek çekme teslim ol