Aylık 325 Euro destek

Üç büyük ilde 0 24 ay bebekli annelere aylık 325 Euro’luk yardım yapılacakmış. Başvurunuzu yapın :grinning:

1 Beğeni

biz çalışma imkanı olmayan Annelere neden hiç bir şey verilmiyor :unamused:

1 Beğeni

Yalnız bununla ilgili bir haber okudum bugün, anneye veriliyor para fakat anne bu parayla çocuğuna bakıcı tutacak ve işine dönecek, aslında devlet 12 ay boyunca 11.339 lira bakıcı parasını tedarik ediyor…Amaç anne iş hayatindan kopmasın vs… İnşallah haberi ben yanlış anlamışımdir.

1 Beğeni

Ayrıca bakıcıya sigorta yapacaksınız sonra e-devletten başvuru yapabilirsiniz…Bu paraya bakıcı zaten tutulmaz sigorta vs aylık maliyeti çok daha fazla. @admin

1 Beğeni

Detaylara bakmadım ben görünce paylaştım

1 Beğeni

Çalışmayan anneler napacak çok saçma bi yardım kadın dışarda çalışınca oluyor evde çalışıyor ama yardım falan yok o da kadın o da çalışan bir bayan günde 8 saat çalışıyorsa evde ki bi bayan eşini çocuklarını ev işleri evdeki herkes rahat edep uykuya gitmeden uyumuyor gece 12 kadar ayakta mesajı yok tatil yok ayrımcılık yani

Bakış açınız çok yanlış, kim yeni doğmuş bebeğini bırakip sabah ezaniyla işe gitmek ister bu insanlar gecinenedigi için gidiyor ya da hayatıni düzgün bir standarta oturtmak için birşeylerden taviz veriyor…Kimse keyfiyetten yeni doğmuş bebeğini bakıcıya zaten bırakmaz, onlarda evini temizliyor, gece kaç defa bebeği emzirmeye uyanıyor dinlenemiyor bile, onlarda siz akşama kadar ne yapıyorsanız izin gününde 1 güne sığdırmaya çalışıyor…Doğru bakış açısı çalışan-calismayan anne ayırt etmeksizin sosyal devlet anlayışıyla aile kurumuna devletin katki sağlamasıdır…Çocuk sayısı azaldı diye devlet kendisi madem teşvik ediyor, teşvik böyle olur.

2 Beğeni

Ben çalışan kadına değil çalışmayan evdeki bayanlara söyledim onlarda çalışmıyor diye unutuyorlar çalışmıyor diye yardıma ihtiyacı yokmu var belki de hastası var bırakıp gidemiyor belki çocuğu sakat yada eşi izin vermiyor onları da devletin görmesi gerekiyor benim sözüm çalışan annelere değil

1 Beğeni

Malesef devletimiz sağ olsun asla çıkarı olmadan birşey yapmaz buradaki amaçta yine istihdam…Keşke ilk aydan itibaren ihtiyaçların karşılanması adına herkese 12 ay destek olabilseydi.

1 Beğeni

Mesela evlenecek kişilere yardım yapıyor ama belli bi yaş şartı var niye o şart koştukları yaş dışında ki evlenemiyecek mi yada bi bayan parası ile yemek yapıyor ama çocuklara suya ekmek dogruyor yediriyor onları görmediği için tepkim devlete insanlara değil

1 Beğeni

Evlilik kredisi olarak verilen 150 binden bahsediyorsunuz galiba onu bile deprem bölgesi olarak sınırlandırdılar… Şuan tüm Türkiye de uygulanmiyor bile diye biliyorum.Dediğiniz gibi yaş şartı vs çok düşük kalıyor …Malesef bu konularda devletimiz çok yetersiz, umarım bizden sonrakiler için daha düzgün yaşanılabilir uygulamalar gelir, gerçekten hayat günden güne daha da zorlaşıyor.

1 Beğeni

Bizden sonra ki nesili düşünemiyorum zaten biz ay sonunu düşünürken onlar bizden daha kötü olacak gibi gözüküyor sağ olsun devlet çıkarı olmasa hiç bir işe el atmıyor

1 Beğeni