Göğüslerimin ucu öyle bı sızlıyor ki biliyorum normal ama sanki kesiyorlarmis gibi bazen dayanamıyorum ağlıyorum özellikle üşüdugumde hava soğuk olduğunda mahvoluyorum ne yapsam iyi gelir fikri olan var mı 14+2 günlüğüm
Göğüs uçlarında yaşadığın sızı ve ağrı, hamilelik sırasında oldukça yaygın bir durumdur. Hamilelik hormonları ve vücudundaki değişiklikler nedeniyle göğüsler hassaslaşabilir ve bu da ağrıya neden olabilir. İşte bu durumu hafifletmek için bazı öneriler:
-
Doğru Sütyen Kullanımı: Destekleyici, yumuşak ve rahat bir sütyen kullanmak önemlidir. Sütyenin sıkı olmamasına ve tel içermemesine dikkat et.
-
Sıcak veya Soğuk Kompres: Göğüslerine sıcak veya soğuk kompres uygulamak rahatlama sağlayabilir. Soğuk kompres, özellikle şişlik ve ağrı için iyi olabilirken, sıcak kompres kan dolaşımını artırarak rahatlama sağlayabilir.
-
Nemlendirici Krem veya Losyonlar: Göğüs uçlarını nemlendirmek için hipoalerjenik losyonlar veya lanolin içeren ürünler kullanabilirsin. Bu, cildin esnekliğini artırarak ağrıyı hafifletebilir.
-
Hafif Egzersizler: Hafif egzersiz yapmak kan dolaşımını artırabilir ve göğüslerdeki rahatsızlığı azaltabilir. Ancak, ağır egzersizlerden kaçınmalısın.
-
Sıcak Duş: Sıcak bir duş almak veya ılık suyla banyo yapmak kasları gevşetebilir ve göğüslerdeki ağrıyı hafifletebilir.
-
Rahatlama Teknikleri: Meditasyon, nefes egzersizleri gibi rahatlama teknikleri de ağrıyı yönetmende yardımcı olabilir.
-
Doktora Danışın: Ağrı çok şiddetliyse veya yukarıdaki yöntemlerle hafiflemiyorsa, bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir. Hamilelikte yaşanan her türlü ağrı ve rahatsızlık için doktorun en doğru yönlendirmeyi yapacaktır.
Unutma, bu öneriler genel bilgilendirme amaçlıdır ve her bireyin durumu farklıdır. Herhangi bir tedaviye başlamadan önce doktoruna danışman önemlidir. Hamileliğinle ilgili her türlü endişeni sağlık hizmeti sağlayıcınla paylaşmaktan çekinme.
Yanlız değilsin sanki yara olmuş gibi değil mi biraz daha zamna geçince düzeliyor benim şu anlık hafif var
Çok tuhaf ben gebeliğin başından beri yaşıyorum bazen dayanılmaz oluyor afedersin göğüs ucum büzüşüyor ve çok diklesiyor aşırı canım acıyor
Sıcak tutmak iyi geliyo hafif sıcak birşey tutmak bide yoğun nemlendirici uyguluyorum
Nekadar zaman geçmeli tahminen.? 15+3üm elim göğsüme yapıştı Allahtan çalışmıyorum da rezil olmuyorum kimseye evde öle dayanılmaz olunca acı kıyafetin üstünden ovalıyorum habire yda duşa giriyorum ama şimdiden böle acıyosa emzirirken kimbilir nası acıycak Allah yardımetsin
Bilmiyorum ben şuan 17 haftaligim azaldı ama. Yine haasasiyet var bence dogurunca da gecmicek kendimce bana işe yarayan çözümler buldum sadece
İkinci gebeliğimde ben de aynı böyleydim. 3. aydan sonra rahatladım ben. Evde sütyen takmadım, dışarı çıkarken de sporcu sütyeni kullandım
Südyensiz daha bi çok sürtünüyo daha çok acıyo gibi geliyo bana yaa südyensiz olamadım