Hayırlı akşamlar herkese.
Kızlar benim ateşim 38.5 kadar yükselmiş ve nedenini bilmiyorum,aynı zamanda da üşütmem var.Sütden dolayımı yoksa,üşütdümmü bilmiyorum. Bu ateşle bebeğe süt versem bir zararı olurmu?
Hayırlı akşamlar herkese.
Kızlar benim ateşim 38.5 kadar yükselmiş ve nedenini bilmiyorum,aynı zamanda da üşütmem var.Sütden dolayımı yoksa,üşütdümmü bilmiyorum. Bu ateşle bebeğe süt versem bir zararı olurmu?
Doğum yaptığım gün oda arkadaşımında ateşi vardı ve üşüyordu. Doktor:Süt kanallarının tutulmasına bağlı olarak süt memede haps oluyor dedi. Bebeğin doyana kadar emiyormu? Emzirme sonrası meme tamamen boşalmalı. Eğer tam boşalmassa süt kanallarından biri tıkana bilir. Enfeksiyona yol aça biliyor bu durum. Bendede biri tıkanmıştı sonra açıldı şükür.
"Bu ateşle bebeğe süt versem bir zararı olurmu " Diye sormuşsun. Grip bile olsanız bebeği emzirin diyor doktorlar.
Memende agri var?hansi memeni cox emirse onu sag belkede sut coxlugundan olub ele olandada olur qizdirma usutme
Ateşin düşmüyorsa (parasetamol) kullana bilirsin. Emziren anneler kullana bilir bunu. @FidanUğur
@a_baby1 Memede bir sorun yok.Üşütmüşüm galiba.Evet doktorumlada konuştum ateş olsa bile süt vermeğe devam et söyledi.Vermezsem daha çok yükselir aksine
@Medisim Yox can məmələr boşdur yaxşıdır.Üşütmüşəm sadəcə amma əlamət üşütmə,qızdırmadır
Geçmiş olsun canım emzirmende bi sakinca yok grip isen nane limon ıhlamur vb şeyler tüket
Geçmiş olsun arkadaşım bugün nasıl oldun
Arkadaşım acaba hastane enfeksiyonu mu kaptın? Hastaneden taburcu olalı 10 gün oldu mu?
@Cansu 1 hafta oldu taburcu olalı.Sütden olduğu söyleniyor.Şimdi ateşim yok ama bazen üşütmem,sıcaklık basması oluyor
Sıcak basması hormonlardan dolayi olabilir bol bol emzir baktın hala memelerin sert ise sağ
@Cansu 1 kere sağdım bakalım ne değişiklik olucak
Her gün bir kez sağ sarı sütü depola bebeğin kilosu düşük gelirse verirsin. Sen ilerleyen zamanlarda grip olursan sütüne takviye olarak verirsin süt saklama posetine koy buzluğa kaldır ben şöyle yaptım
Çok geçmiş olsun canım nasılsın şimdi
@afrikanın_gelini54 İyiyim canım çok şükür
@Cansu Sütün buzu eridikten sonra aynımı oluyor acaba?
Rengi biraz açılıyor
Peki buzlanmis sutu nasil yapip veriyosun yani isitma seklin nasil @Cansu
Acilse, poşeti sıcak suyun içine daldırıp çıkarıyoruz. 3-4 saat sonra vereceksek buz dolabında kendi kendine erimesini bekliyoruz bebeğe verme zamanı gelince poşeti sıcak suya daldır çıkar yapıyoruz.