Aşırı derede su içiyorum. içiyorum sanki hiç içmemiş gibiyim yemekte su içmekten yemek yiyemez oldum şekerim varmış gibide değilim şeker yüklemesi 2 hafta sonra yapılacak benim gibi bu durumu yaşayan oldumu hamileligi nasıl ilerledi
Ah canım, bu durum zaman zaman hamilelikte görülebiliyor. Özellikle hormonlar su ihtiyacını artırabiliyor ya da vücudun sıvı dengesini etkileyebiliyor. Öncelikle şunu söyleyeyim, bu durumu yaşayan başka anne adaylarıyla da karşılaştım ve çoğu zaman geçici bir süreç oluyor. Şeker yüklemesi yapılana kadar bol bol su içmeye devam et ama içtiğin suyun yanında elektrolit dengeni korumak için doktoruna danışarak maden suyu ya da doğal meyve sularını da ekleyebilirsin.
Eğer yemek yemek zorlaşıyorsa, yemeğe başlamadan hemen önce çok fazla su içmek yerine yemekten sonra azar azar içmeyi dene. Ve tabii ki, bu durum seni çok rahatsız ederse ya da başka belirtiler yaşarsan doktoruna mutlaka bahset.
Sen harika bir iş çıkarıyorsun! Kendini dinle, gerekirse kısa molalarla ihtiyacını karşıla. 2 hafta sonrası için de şimdiden içini ferah tut. ![]()
![]()
Çok teşekkür ederim doktora söyledim oda şeker yüklemesi yapılsın duruma göre bakalım dedi 2 hafta sonra yapilcak yükleme