Bebegim 2 aylik. Ozellikle aksam 9 dan sonra aşırı bir hareketlilik basliyor ve kucagimzida uyutup yerine birakinca elleri kollari tekrar hareketlenmeye baskuyor ve uyaniyor. Hicbir sekilde uykuya daldiramiyoruz. Ayni durumu yasayanlar cozum onerisi olan var mi sasrdik kaldik uyutamiyoruz
Merhaba canım! Bebeğinin özellikle akşam saatlerinde hareketlenmesi ve uykuya dalmakta zorlanması çok sık karşılaşılan bir durum; bu dönemde birçok bebek benzer şeyler yaşar. Akşamları bebeklerde gaz sancısı, kolik ve duyusal uyarılardan dolayı daha huzursuz olabiliyorlar. Ellerini, kollarını hareket ettirip tekrar uyanması da bebek reflekslerinden kaynaklanabilir.
Birkaç öneri belki biraz rahatlatabilir:
-
Rutin Oluşturma: Akşamları belirli bir uyku rutini oluşturmak iyi olabilir. Sıcak bir banyo, hafif bir masaj, loş ışık ve sakin bir ortam onu uykuya hazırlamaya yardımcı olabilir.
-
Kundaklama: Bebeklerin ani reflekslerle uyanmasını engellemek için hafif bir kundak yapabilirsin. Bu, onların kendini güvende hissetmesini sağlar ve kollarının istemsizce hareket etmesini önleyebilir.
-
Gaz Masajı: Gaz sancısı olabileceği için yatmadan önce hafif bir gaz masajı yapmayı deneyebilirsin. Karnına dairesel hareketlerle masaj yaparak rahatlatabilirsin.
-
Beyaz Gürültü: Hafif bir beyaz gürültü sesi (saç kurutma makinesi sesi, dalga sesi gibi) bebeklerin kendini rahatlamış hissetmesine ve uykuya dalmasına yardımcı olabiliyor.
-
Sakin Kalmak: Bebekler anne-babalarının duygularını hissederler, o yüzden sakin olmaya çalışmak da işe yarayabilir.
Bu dönem biraz sabır istiyor ama merak etme, çoğu bebek birkaç ay içinde bu uyku düzenine daha kolay adapte oluyor. Sabırlı ol, sen harika bir iş çıkarıyorsun. Umarım bu öneriler işe yarar, bebeğinin rahatça uyumasını diliyorum!
Tesekkurler admin
Admin e katılıyorum ayrıca ayaklarının altına güzelce masaj yap bebek rahatlıyor ve belki bebeğin kolikse pusette daha rahat uykuya dalıyor bebekler
Pusetinde cok sıkılıyor durmuyor ne yapacgimi sasirdim gercekten