Aşermek nedir?

Kızlar aşermek tam anlamıyla nasıl oluyor birisi anlatabilir mi acaba? Canının her istediği aşermek değildir herhalde? Ya da çok canının istediği. Çünkü insan normal hayatta da canı bir şey isteyebiliyor.

3 Beğeni

Ben aşerme mi değil mi anlamak için bir hafta bekliyordum. Bugün düşününce o kadar beklemesem de olurmuş dedim. Benim canım devamlı bir şeyler isterdi elimden geldiğince hepsini yemek için çabaladım.

3 Beğeni

Aslında fırsata çevirmek için güzel zaman. Nasılsa her dediğimizi alacakları zaman. Biraz kendimizi şımartmalıyız, ne canımız istiyorsa isteyip yemeliyiz:)

5 Beğeni

Bak aşermeyle ilgili mükemmel bir anı hamileliğimin ilk haftaları bizim burada seyyar arabalarda meyve satılıyor uzaktan sadece o arabayı gördüm aklıma şeftali geldi yemin ediyorum eve gidene kadar şeftaliler gözümün önünde uçuştu yedim ama hep canım şeftali istiyodu sadece ona aşerdim

3 Beğeni

Aşerme, yemeklere duyulan bir özlem olarak nitelenebilir. Mesela turşu isteği, kavun isteği, dağ çileği isteği gibi…Pek çok hamile, aniden bir yiyeceğin kokusunu ya da tadını duyumsadığını ve şiddetli bir şekilde bunu yemek istediğini belirtir. En çok tuzlu, ekşi ya da tatlı yiyeceklere karşı aşerme duyuluyor. Belki de onların baskın tadı, bu hissi veriyor.

4 Beğeni

Özellikle hamileliğin 7.-16. haftaları arasında baskın olarak hissedilen aşerme, sonraki dönemde etkisini yavaş yavaş kaybeder.

Uzmanlara göre aşermenin birincil sebebi, gebelik sürecinde hormonal dengenin değişmesidir. İkinci sebep ise gebelikte sürekli gerçekleşen hücre oluşumudur. Karnınızdaki miniğin ihtiyaç duyduğu maddeleri sizin vücudunuzdan alması dolayısıyla karaciğer ve beyne giden sinyaller aşermeye neden olur.

Umarım faydası olmuştur :innocent::innocent: @Müzeyyen42 senin için araştırdım :smiling_face::cherry_blossom:

2 Beğeni

Aşerme, yemeklere duyulan bir özlem olarak nitelenebilir. Mesela turşu isteği, kavun isteği, dağ çileği isteği gibi… Pek çok hamile, aniden bir yiyeceğin kokusunu ya da tadını duyumsadığını ve şiddetli bir şekilde bunu yemek istediğini belirtir. Ama bana sorarsan biraz ac gözlü gibi oluyor insan azsa bir tek ben yiyeyim diyorsun​:see_no_evil::rofl::joy:

3 Beğeni

Mesela normalde canın bişey çekince onu yiyemeyince yarın unutuyorsun. Ama hamilelikte Bişey isteyince onu yiyemiyorsun ya bi kaç gün geçse bile onu yemesen duramıyorsun unutamıyorsun onu.

Bence bu demek aşermek çünki ben eriği unutamamıştım 4 ay boyunca hep ruyama girerdi.

Ama şimdi normalde döner istiyorum bugun yiyemeyince yarın unutuyorum. Aradaki fark bu​:smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Peki aserdigimiz şey sağlıksız bir yiyecekse yine de onu yemelimiyiz fast food cips falan ya da kola .

1 Beğeni

Canın çekdiyse tadına baka bilirsin

1 Beğeni

Aslında :grin: Ben hamileyken cips de yedim KFC tavuk pizza falanda dönerde,kola falanda içtim.:grin:

Ama siz yapmayın,canınız çekerse tadına bakın​:smiling_face:

2 Beğeni

Bazen çok canım cekiyor özellikle AVM de falan gezerken ama yemiyorum. Eşim çok katı davraniyor bu konuda çok sıkıldım. Bişey olmaz bı kere diyorum anlamıyor. Sanki bı tek onun çocuğu o düşünüyor sadece

3 Beğeni

İlk başlarda benimki de öyleydi ama ben sürekli sürekli istediğim için bıktı ne yiyosan ye dedi şimdide özür diliyo öyle dememesi gerektiğini söylüyor

1 Beğeni

Eşim zarar olduğunu bilmiyordukiiii​:rofl::rofl::rofl: Söylememiştim zarar olduğunu o yüzden bilmiyordu,bende rahatlıkla yiyordum canım çekince :rofl::rofl:

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Faydası oldu elbette :heavy_heart_exclamation::two_hearts:

1 Beğeni

Teşekkür ederim :two_hearts:

1 Beğeni

Küçücük bir çocuk gibi mi​:rofl:

1 Beğeni

Zeki kadınsın mazallah :rofl:

1 Beğeni

Ben söylemiyorum ki kendisi arastiyor​:grin: hangi hafta ne yemeliyim ne yapmalıyım ne zararlı ne faydalı herşeyi bakıyor internetten bana uyguluyor

2 Beğeni