Kızlar çok yorgunum ben 6 aylık evliyim ama asla kendimi buraya ait hissetmiyorum ailemi çok özlüyorum aynı şehirdeyiz ama yine de onlarla olmak istiyorum ailemin evine gittiğim zaman kendi evime dönmek istemiyorum hele eşimin ailesinin yanına gitmek eziyet gibi eşimle çok severek evlendik ama yaşım daha 20 böyle olacağını bilmiyordum eşim evlendikten sonra çok değişti evde hiç bir konuda bana yardım etmiyor sürekli hizmet bekliyor su içtiği bardağı bile yerden alıp kaldırmıyor hamile olmasam gerçekten bırakıp giderim gidemiyorum neden korunmadın diye sormayın evlendikten çok kısa bir süre sonra hamile kaldım neyin ne olduğunu bile bilmiyordum daha gerçekten psikolojim altüst oldu bana çıkış yolu gösterin nolur
Yahu bacım anamla aramızda 17 saat var hadi otogara gitmek olsun oluyor 20 saat gebeyim o kadar saat zararlı ozlemekten ölüyorum ailemi e evlendin artık yani bak aynı sehirdesin goruyorsun kız daha ne istiyon
Hem yeni evlisin hemde hamilesin. Bir yandan ailenden yeni ayrilmak yeni bir eve hayata alismak zor hemde gebelik hormonlari tavan. O yuzden boyle dusunmek su an icin sana pismansin gbi geliyor olsa da degilsindir. Evliligin ilk zamanlari oyle olur. Bir insanla beraber yasamaya calismak huylarini ogrenmek zaman aliyor. Disarida yedigin ictigin adam gbi olmaz. Erkek aile evinde hele oyle alistiysa evin isine yardim etmeme konusunda bu normal geliyordur onun icin. Tatli dille yardim isteyebilirsin . Inan cogu sey gelip gecici . Yasinin vermis oldugu kucukluk yeni hayata alismaya calis.ak bunlar normal. Ama wrkek ailesi icin bisey diyemiycem. Ben 7 yilligim hala gitmek istemem falan. Kendi aileni ozlersin cunku cok normal bu yasina kadar onlarlaydin . Zamana birak hele bebisin dogsun falan. Haa yasin kucuk diye de her denilene evet deme seninde bir cizgin sinirin olsun. Bunu esinle de konus mesela ozellikle bebek dogduktan sonra aileler fazla mudahil olmak isteyebilir
Bende 20 yaşında evlendim benimde bazı şeyler beklediğim gibi çıkmadı evlilikte eşinden yardım bekleme ailesinde nasıl alıştıysa öyle olur yani benim eşim evden çalışıyor aynı evde 24 saat geçirmememize rağmen bardağını kaldırmayı bırak çayını suyunu bile ayağına ister yapacak bir şey yok bende bazen çok zorlanıyorum çok ağlıyorum ama yuva kolay yıkılmıyor
Benim eşimin de aile evinde ne istese ayağına gelmiş ama şimdi herşeyi yapıyor ev süpürüyor çamaşırlari asıyor bulaşıkları diziyor yeri gelince yemek bile yapıyor çünkü ben ona bazı şeyleri öğrenmesi gerektiğini söyledim eşim eve bağlı biri annesine bile kalmaya gitmez ben bir kaç kez hastanede yattım o sıra zaten birşeyler.yapmayi kendince öğrendi ben yokkende başının çaresine bakmalı sürekli sizler sağlıklı iyi halde olmaya bilirsiniz biz kadınlarda insanız hasta oluyoruz doğum yapıyoruz dikislerimiz oluyor o zamanlarda kendi ihtiyaclarini görmeyi bilmeliler hayat müşterek
Şöyle en temizinden bir çıldıracaksın bak gor o zaman nasıl eski haline donuyor. Ağlamak cozum değil… Boylelerine korku vereceksin bazen… Ailesi için birsey diyemem ama bekarken baska evlenince baska olduysa o sorun… Hamilesin en ufak destek goremiyorsan bunu dile getireceksin bu halinle herseyi senden bekleyemez, dogumdan sonra hiç bekleyemez cocuk bakmak kolay değil yükün iki kat artacak şimdi ki gunleri bile ozleyeceksin yeri geldiği zaman. O yuzden simdiden birseyleri duzeltmesi lazım…
Allah kolaylık versin arkadaşım. Ben 9 yildir evliyim basta senin gibi delirmek uzereydim hatta kizim karnimda hareketleri kısıtlıydi anlayamadim bile hamilelik nedir nasildir tadini su an 2.de aliyorum ilk defa hamile gibiyim. O kadar etkileniyor ki karnindaki bebek, bunu yasayan biri olarak net farkettim, ilk cocugum su anda da cok duygusal çünkü o karnimdayken stres aglamalar vs dibine kadar yasadim. Aklim basima 28 yasimdan sonra geldi. Dedim ben tek yasamiyorum yardim istemek en dogak hakkim ki bu dunyaya hizmet etmek icin gelmedim. Acik acik soyledigimden beri istediklerini israrla vermedigimden beri bakiyorum daha kiymetliyim. Dunyanin sonu degil yapamadığında yapamiyorum de yat asag, hamilesin bebeginle gülmeyi öğren, kendi kiymetini sen bilemezsen kimse bilmez emin ol. Tatli dille yapamadığıni anlat bunun uzerine semer vurur gibi davranirlarsa da umurunda olmasin karakterleri bozuktur. O zaman yolunu hic beklemeden ciz yasin genc. Bebegin icin stresten uzak dur, sana abka tavsiyesi. Bunlari orantili olarak yapamazsan ilerde tonla hastalik sahibi olursun. Duani da bolca et esinin yüzüne üfle Rabbim onu sana yaklastirsun kalbini ısıtsın sevgisini arttirsin. Gerisi aşılır
Canım hamilesin bunlar normal eşinden şuan soğuk olmuşsun bu geçer eşini seviyorsan ailesini umursama mühim olan eştir ve eşinle mutluluğuna bak ama sürekli aileni ozlemen orda kalmak istmende normal hamile oldun için evindende bikmissin bu geçici durumlar biraz sabır gayret guster eşinin eksikleri var elinden gelirse güzellikle değiştirmeye calis yada bu şekilde hamileliği kendine zindan edersin kendine nazik ol buyle sitrese sıkıntıya kendini koyma
Daha çok gençsin hem evlilik hem hamilelik hem aile özlemi zamanla alisacaksin daha çok yeni birqz sabırlı olmya çalış .Bu yasda evlendin bari korunsaydin nasıl neyin ne olduğunu bilmiyorsun
ilk evlendigimizde hepimiz zorlandık ama zamanla alisdik sende insalah zamanla aliscaksin
Hamilelik hormonlarindan kaynakli oldugunu düşünüyorum kendini üzme stres yapma bebek etkilenmesin
Yani yargılamak bana düşmez nacizane fikrimi söylüyorum bu adamlar evlendikten sonra değişmedi, evlenmeden önce de böyleydi bunları sizler seçiyor küçük yaşta evleniyorsunuz. Umarım ayak uydurabilirsin.
Bence çok yaşla alakası yok ya da tek etken yaş değil. Ben 26 da evlendim, mezun olmuş çalışan bir insandım. Ama aynı evin içinde olmak başka birşey. Belki ilk etapta sorumluluk kaldıramıyolar ya da hayalleri başka vb. Ama adapte olmak zorundalar bikaç sene hırgür geçiyo ama bi yola giriyo. Ailenin özlemenin sebebi eşinin tutumu ve hamilelik olabilir. Eşine durumdan rahatsız olduğunu bildir yani her işi senden beklemesi vs. ama evinede alışmaya çalış. Yarın kuzucugun gelince daha bi benimsersin inşallah.
Atlı mı kovalıdı gülüm arkandan 20 yaşında evlenmek ne demek şaka gibi. İlla kocanı tanımana gerek yoktu ki. Ne olur ne olmaz diye ilk iki sene korunabilirdin. Neyse olan olmuş artık ne konuşsak boş. Mecburen kabul edeceksin![]()